Tratament pentru dependenta de psihostimulante

Procedurile MedTiM care inving dependenta

Psihostimulantele sunt, alături de depresoare și halucinogene, una dintre cele trei substanțe psihoactive. Acestea acționează stimulativ asupra activității psihomotorii a organismului. În categoria psihostimulantelor intră amfetamina și ecstasy-ul, iar amfetaminele sintetice sunt cunoscute și sub numele de metamfetamine.

Principalele efecte farmacologice ale psihostimulantelor sunt:

În plus, aceștia au și o acțiune periferică simpatomimetică. Acest lucru înseamnă că utilizarea psihostimulantelor provoacă creșterea tensiunii arteriale și inhibarea motilității gastrointestinale. Ceea ce este caracteristic pentru psihostimulante este că sunt absorbiți foarte rapid din tractul gastrointestinal. Cu alte cuvinte, aceștia trec liber prin bariera hemato-encefalică și apoi sunt eliminați din organism prin urină într-o stare neschimbată.

Abuzul și utilizarea compulsivă a psihostimulantelor provoacă dependență fizică și psihică de aceste substanțe psihoactive. Psihostimulantele determină activitatea organismului până la limitele de rezistență, neutralizând complet senzația de foame și oboseală.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Efectele si consecintele abuzului de amfetamina

Utilizarea psihostimulantelor, respectiv a amfetaminei, are anumite efecte psihice și fizice asupra persoanei.

Consecintele psihice ale consumului de amfetamina includ:

Consecintele fizice ale consumului de amfetamina includ:

Dependenta de amfetamina - Incepeti o noua pagina in viata dumneavoastra!

Amfetamina creează dependență fizică și psihică prin consumul prelungit, cronic și compulsiv.

După utilizarea îndelungată și continuă, organismul dezvoltă o anumită toleranță, astfel încât persoana crește doza pentru a obține același efect ca anterior. În acest fel, amfetamina devine o substanță necesară și indispensabilă în corpul uman pentru funcționarea normală.

La persoana care consumă amfetamine pe termen lung poate să apară psihoza amfetaminică (o tulburare mintală similară schizofreniei paranoide), care se manifestă prin iluzii, halucinații și paranoia. Aceasta este o stare foarte periculoasă și riscul este crescut, deoarece persoana poate fi predispusă la acte de violență.

Tratamentul medical pentru dependenta de psihostimulante dureaza 14 zile

Metodele recunoscute și testate la nivel mondial în clinica noastră pentru tratarea dependenței de psihostimulante vă vor ajuta să vă eliberați de lanțurile acestei boli și să vă reluați viața normală.
Cuprinsul