Tratamentul dependentei de marijuana

Continutul

Chiar dacă mulți clasifică marijuana în categoria drogurilor ușoare, trebuie să știm că aceasta este una dintre cele mai mari greșeli, deoarece toate drogurile sunt grele. Această substanță psihoactivă provoacă numeroase consecințe negative asupra sănătății fizice, mintale și sociale a consumatorului. Cea mai mare și, în același timp, cea mai periculoasă consecință a consumului acestui drog este dependența de marijuana, motiv pentru care este absolut necesar tratamentul dependenței de marijuana. 

Totul începe cu marijuana. Mulți consumatori de alte substanțe psihoactive, cum ar fi heroina sau cocaina, au început cu consumul de marijuana. Din păcate, tinerii încep să consume într-o etapă foarte timpurie, încă din adolescență. Se estimează că mai mult de 50% dintre toți adulții au început să consume marijuana înainte de vârsta de 18 ani.

Tratamentul dependenței de marijuana la începutul consumului reprezintă cea mai mare provocare, deoarece persoana crede că nu există niciun fel de problemă. Dar realitatea este diferită, deoarece dependența de iarbă este o boală insidioasă.

Dependenta de marijuana - Ce este marijuana?

Marijuana este un termen folosit pentru a descrie cânepa indienă (Cannabis) și face parte din grupul canabinoizilor. Mulți se întreabă cum arată marijuana? Canabisul este o plantă care crește în zonele tropicale. Frunzele și florile plantei feminine pot fi fumate sau preparate sub formă de ceai, în timp ce rășina plantei este mai concentrată și este numită hașiș. 

Tetrahidrocanabinolul, cunoscut sub numele de THC, este substanța psihoactivă găsită în cânepa indienă, cunoscută sub numele de marijuana. Și tocmai THC-ul este ingredientul responsabil pentru cauzarea dependenței de marijuana.

Atunci când marijuana este folosită sub formă de țigară, THC-ul ajunge în fluxul sanguin prin plămâni și este transportat către creier și alte organe. Când ajunge la creier, se leagă de receptorii celulelor nervoase din părți ale creierului responsabile pentru concentrare, coordonare, memorie, gândire, plăcere și emoții. Acesta este motivul pentru care marijuana produce efectul de „înălțare” (high).

Care sunt semnele si simptomele consumului de marijuana?

Marijuana este, deci, un drog care duce la dependență și probleme. Această substanță psihoactivă este dăunătoare și periculoasă pentru sănătatea mintală și fizică, deoarece combină efectele diferitelor categorii de droguri, precum alcoolul, sedative sau droguri halucinogene. 

Un alt termen pentru dependența de marijuana este dependența de iarbă sau tulburarea de utilizare a canabisului. Atunci când o persoană continuă să consume marijuana, în ciuda tuturor efectelor negative pe care acest drog le provoacă, putem spune că este dependentă de marijuana.

Cu toate acestea, se pune întrebarea principală – cum să recunoaștem un dependent de marijuana? Adică, care sunt simptomele consumului de marijuan și a dependenței de această substanță narcotică?

Cu ajutorul nostru și metodele inovatoare de înțărcare a marijuanei, dependența de marijuana va deveni un lucru din trecut.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

EFECTELE DEPENDENTEI DE MARIJUANA - CARE SUNT CONSECINTELE CONSUMULUI DE MARIJUANA?

Studiile au arătat că există mai mulți factori care determină dacă cineva va deveni dependent de marijuana. Printre aceștia se numără genetica, experiențele de viață stresante și traumatice, presiunea din partea colegilor și mediului înconjurător, abuzul și neglijarea în copilărie, și așa mai departe.

Efectele negative pe termen scurt ale consumului de marijuana

Halucinații, iluzii, afectarea memoriei și a funcțiilor cognitive, modificări în percepția timpului, modificări în percepția senzorială, psihoză, panică, atacuri de panică, creșterea pulsului, accelerarea ritmului cardiac, amețeală și greață, anxietate, atacuri de râs și frică, tensiune, roșeața ochilor, dezorientare.

Efectele negative pe termen lung ale consumului de marijuana

Apar din cauza acțiunii și influenței cronice a marijuanei asupra creierului. În ceea ce privește efectul marijuanei, la consumul îndelungat și excesiv apar modificări în creier, deoarece marijuana afectează zonele creierului care controlează răspunsul la stres, motivația și recompensa. Marijuana influențează negativ fertilitatea, provoacă creșterea tensiunii arteriale, amețeli, amorțeală emoțională, anxietate.

Pe lângă acestea, consecințele pe termen lung ale marijuanei includ: scăderea coeficientului de inteligență, depresie, deteriorarea memoriei, psihoze cronice, schizofrenie, gânduri și comportament suicidar, capacitate semnificativ redusă de a îndeplini sarcinile de muncă. 

La încetarea consumului de marijuana apar simptome ale sindromului de abstinență. Aceste simptome includ, dar nu se limitează la iritabilitate, insomnie, anxietate, depresie, lipsa poftei de mâncare…

Tratamentul dependentei de marijuana - Tratament medical pe o durata de 14 zile

Consumul de marijuana duce la momentul în care pacienții realizează că au dezvoltat o dependență și că canabisul afectează negativ atât pe ei cât și mediul lor. Acesta este momentul în care persoanele se întreabă „cum să se curețe de marijuana” sau „ce este necesar pentru a renunța la fumatul de marijuana”. Atunci încep să caute ajutor. Tratamentul dependenței de marijuana este posibil în clinica noastră modernă, unde echipa noastră medicală de specialitate obține rezultate remarcabile.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.