Ergoterapia - Timp liber de calitate

În primul rând, ergoterapia este extrem de importantă pentru tratamentul pacienților dependenți. Mai precis, aceasta este ceea ce se numește ergoterapie în cadrul tratamentului spitalicesc al dependenței. Pe scurt, ea cuprinde toate activitățile care sunt manuale, creative, recreative, educative și altele. 

Scopul său este de îmbunătăți anumite funcții fizice și mintale ale pacientului. Rolul ergoterapiei este resocializarea și începutul schimbării. De asemenea, se desfășoară în paralel cu psihoterapia. Ergoterapia în psihiatrie pregătește pacientul pentru reintegrarea în mediul social.

Ergoterapeuții participă la lucrul cu pacienții, planificându-l și implementându-l în concordanță cu starea psihică a pacientului. 

Este important să menționăm că lucrul poate fi organizat în grup și/sau individual, în conformitate cu interesele, dorințele și posibilitățile pacientului.

Psihologul și pedagogul specializat, cu sprijinul ergoterapeutului, conduc discuția cu pacientul, pe baza căreia organizează sau oferă recomandări pentru activitățile zilnice.

Ergoterapia in cadrul tratamentului medical

Aceasta este realizată la clinica MedTim în încăperi speciale în timpul după-amiezii, după ce pacienții au terminat partea medicală a tratamentului – proceduri medicale, teste, psihoterapie și instruire. 

Cu toate acestea, nu este o parte obligatorie a tratamentului dependenței, dar este recomandată pentru că reprezintă o modalitate de petrecere a timpului liber cu calitate.

Cu sprijinul dumneavoastră, cei dragi dumneavoastră vor depăși provocările și vor începe o viață nouă!

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Ergoterapia se împarte în activități sportive, abilități manuale, tehnici de relaxare ca parte a procesului terapeutic (antrenament autogen, relaxare progresivă a mușchilor) și abilități psihosociale. De exemplu, în sala de mese și în camera de zi se găsesc console de jocuri Sony PlayStation și diverse jocuri de societate. În plus, pacienții care sunt stabilizați din punct de vedere fizic și mintal, cu aprobarea medicului și sub supravegherea personalului pentru siguranță, participă la excursii de o zi, organizate anterior. 

Ergoterapeutul organizează comunitatea terapeutică împreună cu pacienții. Comunitatea terapeutică are sarcina de a implica pacientul în propriul său tratament și de a-l învăța despre responsabilitate. Ergoterapeutul lucrează la abilitățile și componentele psihosociale, inclusiv capacitatea de interacțiune socială și procesarea emoțională, adoptarea de noi valori și interese, pregătirea pentru noi roluri, dezvoltarea abilităților intrapersonale, exprimarea de sine, învățarea de a răspunde la provocările și schimbările vieții, gestionarea timpului și autocontrolul.

În timpul tratamentului, ergoterapeutul monitorizează interesele fiecărui pacient, îi îndrumă și înregistrează progresul funcțiilor cognitive la începutul și la sfârșitul tratamentului spitalicesc. Acesta este unul dintre indicatorii modului în care pacientul a reacționat la toate tratamentele și procedurile medicale pe parcursul tratamentului spitalicesc.

Divertisment in clinica

Adăugarea divertismentului precum consola PlayStation, tenis de masă și biliard, poate contribui semnificativ la îmbunătățirea experienței pacienților și crearea unui mediu favorabil pentru recuperare.

Oferind o gamă variată de divertisment, clinica recunoaște importanța satisfacerii nevoilor holistice ale pacienților, luând în considerare bunăstarea lor fizică, emoțională și socială. Aceste activități pot juca, de asemenea, un rol în crearea unui mediu terapeutic care susține conexiunea dintre pacienți și personalul medical. 

Avem grijă ca aceste activități să fie integrate într-un mod care să se potrivească obiectivelor terapeutice specifice ale clinicii și să sprijine procesul de recuperare al pacienților. Acest lucru va contribui la crearea unei experiențe pozitive și incluzive pentru persoanele care trec prin tratament.

Plimbari organizate in scopul relaxarii si activitatiilor culturale

Aceste activități pot avea beneficii semnificative pentru pacienți, contribuind la bunăstarea lor generală și la procesul de recuperare. Iată câteva avantaje potențiale ale acestor plimbări:
Este important să se asigure încadrarea acestor plimbări într-un cadru terapeutic adecvat, adaptându-le nevoilor specifice ale pacienților. De asemenea, colectarea feedback-ului pacienților cu privire la aceste plimbări poate ajuta la ajustarea și îmbunătățirea continuă a programului. Pe scurt, această abordare holistică care combină îngrijirea clinică și experiențele culturale poate avea un impact pozitiv asupra recuperării pacienților.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.