Diagnostic - Tratamentul dependentei

În tratamentul dependentei, diagnosticul reprezinta primul pas si este o parte extrem de importanta a procedurii, deoarece prin acesta se determina prezenta sau absenta bolii.

Această procedură ne ajută să clasificăm starea pacientului în categoria diagnostică corespunzătoare, precum și să identificăm semnele și simptomele bolii în timpul diagnosticului. Diagnosticul este extrem de important în tratamentul dependenței deoarece esența sa constă în evaluarea stării fizice și psihice generale a pacienților noștri.
La Clinica MedTim efectuăm o examinare diagnostică completă imediat la admiterea pacientului în spital.

De ce diagnosticul este atat de important?

Diagnosticul permite determinarea stării pacientului care se tratează de dependență. Pe scurt, fiecare procedură are propriile sale indicații și contraindicații. Cu alte cuvinte, un diagnostic corect va determina procedurile care vor fi utilizate în tratamentul tulburărilor de dependență.

Prin intermediul diagnosticului evaluam in intregime sanatatea mintala si starea fizica a pacientului.

În cazul în care diagnosticul dezvăluie o problemă de sănătate, îndrumăm pacientul către investigații suplimentare specifice. Clinica MedTiM colaborează cu principalele clinici din Serbia care oferă investigații precise, inclusiv CT, RMN, ecografie, radiografii, precum și consultații cu specialiști. 

Cu toate acestea, analizele suplimentare, părerile specialiștilor sau testele în laboratoare specifice după diagnosticul în clinica noastră nu sunt incluse în preț. Prin urmare, vor fi taxate suplimentar conform listei de prețuri recomandate de clinică.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Ce implica diagnosticul in tratamentul dependentei?

De la momentul amiterii în Clinica MedTiM, pacientul va trece printr-o examinare diagnostică completă pentru a evalua starea sa fizică. Pe baza acestor rezultate, vom putea decide asupra primelor etape în tratament.

Procedurile diagnostice

De la admiterea pacientului, bazându-ne pe examinarea medicului internist, se efectuează proceduri standard incluse în prețul tratamentului. Mai exact, acestea includ ecografia inimii și a abdomenului, examenul ORL pentru persoanele care inhalează substanțe, EKG, teste de laborator pentru virusurile HIV și hepatită, precum și Dopplerul vaselor de sânge. 

Medicul generalist stabilește proceduri diagnostice suplimentare cu ajutorul cărora vom identifica indicațiile și contraindicațiile pentru tratament (RMN, CT, radiografii, gastroscopie, etc.). Aceste proceduri nu sunt incluse în prețul tratamentului și se taxează suplimentar.

Psihodiagnostic

Testele psihologice structurate, precum și tehnici proiective, permit evaluarea funcțiilor cognitive și a personalității pacientului. În colaborare cu psihologul și un specialist defectolog, evaluăm starea psihologică a pacientului și determinăm o abordare individualizată pentru tratamentul psihoterapeutic.

Evaluare psihiatrica

Evaluarea este efectuată de către medicul psihiatru. Acesta va analiza istoricul personal și familial legat de boală. 

Scopul evaluării este de a cunoaște mai bine pacientul prin răspunsurile sale, identificând circumstanțele care au provocat tulburarea, dar și evaluând starea pacientului și observând faptele esențiale și relevante pentru diagnosticarea tulburării și aplicarea unei farmacoterapii adecvate.

La prima întâlnire, se stabilesc dozele de substanțe consumate de către pacient, pentru a elabora un plan de tratament complet precis.

Pe durata tratamentului, psihiatrul are întâlniri zilnice cu pacientul pentru a monitoriza starea și eficacitatea procedurilor și psihoterapiei.

Analize de laborator

După admiterea pacientului în clinică, efectuăm analize de sânge, inclusiv HLG (hemoleucograma completă), analize biochimice, precum și analize suplimentare în funcție de recomandări. De asemenea, pe lângă analizele de sânge, realizăm și analize de urină în laborator.

Tratarea bolilor de dependenta

Tratamentul pentru dependenta de heroina

Abordarea individuală a pacienților va face să uitați de utilizarea acestor substanțe psihoactive.

Tratamentul pentru dependenta de alcool

Spuneți adio dependenței de alcool și eliberați-vă de acest viciu odată pentru totdeauna.

Tratamentul pentru dependenta de cocaina

Cu un procent mare de succes, îi îndepărtăm pe pacienți de utilizarea acestei substanțe narcotice.

Dependenta de canabis (marijuana)

Cannabisul are multe consecințe nocive asupra sănătății, cea mai importantă fiind: dependența.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.