Tratamentul anxietatii

Scapati de temerile dumneavoastra

Anxietatea este cea mai întâlnită tulburare mintală care afectează oamenii din toate grupele de vârstă. Se estimează că aproximativ 30% dintre oameni suferă de tulburare de anxietate la un moment dat în viața lor. Acest lucru apare mai des la femei. De aceea, tratamentul anxietății este singura modalitate de a depăși această problemă psihică care, din nefericire, devine tot mai frecventă. 

Este important să știm că frica și anxietatea fac parte integrantă din viața noastră. Deși sunt sentimente neplăcute, în același timp sunt utile: ne permit să evaluăm mai rapid situațiile periculoase în care ne aflăm și ne pregătesc pentru o reacție rapidă.

Frica si nelinistea nedeterminata care va blocheaza in viata

Sentimentul care apare periodic ca reacție la diferite situații, cum ar fi experiențe noi, susținerea unui examen, așteptarea rezultatelor, etc., este o reacție normală pe care toți o experimentăm. Cu toate acestea, dacă este frecvent și intens, și dacă împiedică funcționarea noastră zilnică, atunci vorbim despre anxietate patologică care trebuie tratată. 

Cu toate acestea, acest lucru nu ar trebui să vă îngrijoreze, deoarece tratamentul aduce rezultate pe termen lung, îndepărtându-vă temerile și neliniștile.

Ce este anxietatea?

Cu siguranță v-ați întrebat cel puțin o dată în viață ce este anxietatea. Pe scurt, tulburarea anxioasă este frica care, metaforic vorbind, vă leagă mâinile. 

Este o teamă nedeterminată sau o neliniște, spre deosebire de teama care se referă în general la o amenințare evidentă. Se referă la (precedenta) senzație constantă că ceva rău se va întâmpla. Când este irațională sau patologică, adică când apare tulburarea anxioasă, atunci sursa rațională a fricii este exclusă, sau sursa există, dar reacția de anxietate este mai intensă și mai frecventă decât în mod normal.

De fapt, este o stare în care o persoană experimentează anumite emoții neplăcute și incomode, precum frica, tensiunea, neliniștea, sentimentul de insecuritate. Persoana care suferă este nesigură în privința rezultatului evenimentelor viitoare.

În astfel de situații, persoana analizează excesiv, se îngrijorează, gândește, se preocupă de gânduri pe care nu le poate controla, este constant speriată, adică suferă de „atacuri” de frică că situația din viitor ar putea deveni mai complicată. Ca rezultat, persoana devine foarte sensibilă, concentrându-se chiar și asupra celor mai mici detalii pe care le consideră semne ale unei situații periculoase sau imediat amenințătoare. 

Prin urmare, această stare este extrem de obositoare din punct de vedere psihic și fizic pentru persoana care suferă de această tulburare. De aceea, nu este surprinzător că mulți se întreabă dacă ,,poate fi vindecată” sau „cum se tratează”.

Simptomele anxietatii

Pentru a determina dacă este necesar să începeți tratamentul pentru anxietate, trebuie mai întâi să identificați simptomele acestei probleme psihice. Toate semnele și indicațiile tulburării anxioase pot fi împărțite în două categorii: fizice și psihice.

Simptome fizice:

Simptome psihice:

Anxietatea apare ca răspuns la stresul intens sau pericol, sau poate fi rezultatul acumulării pe termen lung a stresului mai puțin intens care persistă.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Cum se trateaza si care sunt factorii de risc pentru dezvoltarea anxietatii?

Există o serie de factori care pot declanșa apariția și dezvoltarea anxietății. Este foarte important să recunoaștem acești factori pentru a ști cum să o tratăm în mod eficient. 

Aceștia pot fi experiențele traumatice trăite, cum ar fi abuzul, violența, accidentele de circulație, moartea unei persoane apropiate, etc. O persoană poate dezvolta anxietate dacă este martor la un eveniment traumatic care a avut loc în apropiere.

Oamenii sunt expusi unui risc mai mare de a dezvolta tulburare anxioasa intr-un anumit moment al vietii lor din urmatoarele motive:

Tipuri de tulburari anxioase:

În timpul fazei cele mai intense, persoana de obicei simte că este în pericol iminent și are senzația că viața îi atârnă de un fir. În acel moment, persoana adesea crede că i se întâmplă ceva teribil, cum ar fi un atac de cord sau un accident vascular cerebral, crede că se va sufoca, că va leșina sau că va deveni nebună.

Tipuri de anxietate:

Agorafobie – Este o frică care apare cel mai adesea după atacuri de panică anterioare sau situații traumatice. Caracteristica principală este frica de a intra în anumite situații sau, dacă intră în situație și apare frica, persoana fuge din acele situații. 

Cauzată de condiții medicale – boli cronice, cancere, boli autoimune.

Indusă de SPA (substanțe psihoactive) – apare și domină în starile de sevraj psihice.

Tulburare obsesiv-compulsivă – Este cea mai gravă tulburare anxioasă care se caracterizează prin obsesii și compulsii. Obsesiile sunt gânduri, imagini și impulsuri intrusive și neplăcute care se strecoară și întrerup fluxul normal al gândurilor. Acestea sunt conținuturi foarte neplăcute și adesea inacceptabile pentru persoană. Din acest motiv, aceste gânduri duc la o tensiune puternică și la frica că ceea ce își imaginează nu se va întâmpla, așa că încearcă să oprească și să suprime aceste gânduri.

Cum reactioneaza corpul la un atac de panica?

Pentru a răspunde nevoilor crescute ale corpului în timpul luptei sau evadării din situații „periculoase”, este necesară o cantitate mai mare de oxigen, ceea ce determină o respirație mai rapidă. De asemenea, ritmul cardiac se accelerează, iar presiunea sanguină crește și ea într-un interval scurt de timp. Toate acestea se întâmplă pentru a asigura transportul sângelui cu substanțele necesare în părțile corpului care sunt cele mai necesare persoanei în acel moment. 

În plus, are loc o redistribuire a sângelui, astfel încât fluxul sanguin să scadă în părțile care nu ne sunt necesare în momentul pericolului, în timp ce crește în alte părți.

Tratamente medicale cu o durata de 14 zile

Chiar dacă anxietatea poate copleși viața unei persoane și, implicit, viețile membrilor familiei sale, este important să știți că există o cale de ieșire din acest cerc vicios, deoarece este trecătoare! Prin urmare, dacă vă întrebați „cum să o tratați” sau „cum să o vindecați”, MedTim este soluția pentru dvs. 

Abordările noastre de tratament, testate și recunoscute la nivel mondial vă vor ajuta să scăpați de anxietate și să eliminați pentru totdeauna sentimentul de frică nefondată. Cu ajutorul psihologilor și psihoterapeuților de la MedTim, veți învăța cum să vă recunoașteți temerile și modalitățile de a le depăși.

În tratamentul acestor tulburări, prin intermediul terapiei psihologice, îi învățăm pe pacienți tehnici de auto-ajutorare, cum ar fi tehnici de respirație pentru atacurile de panică, întreruperea fluxului de gânduri negative și alte tehnici.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.