Tratamentul dependentei de jocuri de noroc

Continutul

Când o persoană, din cauza jocurilor de noroc, care au început ca o simplă distracție, începe să piardă nu numai bani, ci și sănătatea sa fizică și psihică, atunci putem spune că a apărut dependența de jocuri de noroc. În acest caz, singura soluție corectă care duce la vindecarea completă este tratamentul pentru dependența de jocuri de noroc. 

Jocurile de noroc sunt o formă de dependență non-chimică, care, datorită mecanismelor de dependență și a consecințelor pe care le provoacă, sunt clasificate ca boală de dependență.

Jocul de noroc patologic sau compulsiv apare la anumite structuri de personalitate ale căror caracteristici principale sunt tulburările de control al impulsului. Jocul de noroc patologic începe de obicei în adolescență la bărbați, în timp ce la femei apare puțin mai târziu. Trecerea de la jocul social acceptabil la jocul patologic apare atunci când nu mai este important câștigul sau pierderea, ci satisfacerea impulsului.

Este cunoscut faptul că jucătorii de noroc sunt dependenți de adrenalina care ,,hrănește’’ acest impuls. Totul începe în general cu câteva bilete de pariuri sportive, câteva vizite la cazino sau case de pariuri pentru distracție cu prietenii, jocuri de poker cu prietenii și așa mai departe. Cu toate acestea, în timp, jocurile de noroc pe o perioadă mai lungă și petrecerea timpului la case de pariuri devine aproape sigur o dependență.

Pur și simplu, jucătorii de noroc cred că vor câștiga de fiecare dată în viitor, că vor avea noroc. Ceea ce jucătorii de noroc nu înțeleg este că, la jocurile de noroc, pierderea este regula, în timp ce câștigul este pur și simplu o chestiune de noroc și o excepție. Cu toate acestea, nu totul este atât de sumbru, având în vedere că tratamentul pentru dependența de jocuri de noroc, adică tratamentul pentru jucătorii de noroc, este complet posibil și realizabil!

Faceți ca jocurile de noroc să devină doar o amintire urâtă.

Dependenta de jocuri de noroc – O problema care il afecteaza atat pe individ, cat si pe familia sa

Cu jocurile de noroc, nu pierdeți doar banii, ci și viața! De aceea, este necedar să tratați dependența de jocurile de noroc. 

Când o persoană nu mai pariază din motive sociale, ci din necesitatea de a nu putea urmări un meci fără a-și plasa mai întâi un bilet, când devine tot mai prezentă și își petrece tot mai mult timp în casele de pariuri, cazinouri, singură fără companie, când rezultatul nu mai contează, și când dorința de a paria crește în perioadele de stres și depresie, atunci știm că persoana a dezvoltat boala dependenței de jocurile de noroc.

În acel moment apare cheltuirea irațională a banilor, îndatorarea pentru bani, inițial la prieteni și rude, iar apoi se iau credite mari de la bancă pentru a-și achita datoriile.Împrumuturile cu dobândă sunt frecvente, ceea ce duce la o creștere rapidă a datoriei, astfel încât familiile sunt nevoite să-și vândă adesea proprietățile pentru a-și ajuta membrul bolnav. Din păcate, se întâmplă adesea ca familiile să rămână fără adăpost din cauza datoriilor.

De aceea, este necesar tratamentul dependenței de jocuri de noroc încă din fazele incipiente ale acestei boli.

Tratamentul pentru dependenta de jocuri de noroc si fazele dependentei

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

TRATAREA JUCATORULUI – CARE SUNT SEMNELE JOCULUI PATOLOGIC?

Dependența de jocurile de noroc este o boală severă, motiv pentru care tratarea jucătorului este singura soluție adecvată pentru această problemă. Pentru a ști cum să ajutați o persoană dependentă de jocurile de noroc, este necesar să identificați mai întâi semnele care indică această problemă.
Simptomele jocului compulsiv (obsesiv, patologic) sunt urmatoarele:

Cum sa te vindeci de jocurile de noroc si consecintele acestora

Una dintre cele mai frecvente întrebări care apar atunci când recunoaștem semnele jocurilor de noroc la o persoană apropiată este – cum să o vindecăm de această dependență? Într-adevăr, jocurile de noroc au aceeași influență asupra dependentului ca și consumul de substanțe psihoactive asupra unui consumator de droguri. Un procent mare dintre jucătorii de noroc au dezvoltat probleme îngrijorătoare și cu alcoolul și drogurile, în timp ce majoritatea suferă și de depresie

Tratamentul pentru dependența de jocuri de noroc are și acea componentă adițională că jucătorii au și probleme de sănătate mai grave, în mod obișnuit cardiovasculare și boli hepatice.

Consecințele sunt vizibile în toate domeniile vieții. Ele încep cu tulburări în funcționarea emoțională, iritabilitate, schimbări bruște de dispoziție, probleme în comunicare, dezintegrarea familiei, pierderea locului de muncă, falimentul. 

Depresia este o consecință psihologică frecventă la persoanele care au probleme cu jocurile de noroc, deoarece se găsesc adesea în situații fără ieșire din cauza datoriilor financiare (care pot duce la sinucidere ca un mod de ieșire din probleme).

Efectele secundare ale jocurilor de noroc includ insomnie, tulburări digestive, migrene, boli de inimă…

Statisticile dezolante sunt în continuare îngrijorătoare, cu tendința de a muta constant limita de vârstă, astfel încât copiii se confruntă deja cu jocurile de noroc la vârsta de 12 ani, fie prin intermediul telefoanelor lor inteligente, fie prin biletele de pariuri plasate de colegii mai mari. Inițial, poate fi vorba de câteva bilete, dar curând mulți dintre ei încep să parieze serios.

De asemenea, jocul patologic este o problemă care afectează mai des bărbații. Soțul jucător petrece cea mai mare parte a timpului căutând bani și timp pentru jocurile de noroc. Familia observă totul, însă jucătorul de regulă neagă totul, dar datoriile acumulate îl aduc într-o problemă serioasă, când el caută ajutor de la partenerul său, sau de la părinți. Cu toate acestea, jucătorul nu poate găsi acea adrenalină pe care o obține prin jocurile de noroc și, dacă nu este tratat, se întoarce foarte repede la vechiul viciu.

Tratamentul dependentei de jocuri de noroc - Tratament medical pentru dependenta de jocuri de noroc pe o durată de 14 zile

Tratamentul dependenței de jocuri de noroc nu este ușor, având in vedere ca este o dependență non-chimică, dar cu ajutorul unei farmacoterapii adecvate și psihoterapie, precum și educație despre boală, tratarea dependenței de jocurile de noroc este posibilă! Vă vom ajuta să reduceți riscul de recidivă. 

Dacă sunteți interesați de costul tratamentului pentru dependența de jocuri de noroc, nu ezitați să ne apelați sau să ne trimiteți un e-mail.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.