Terapie hepatometabolica

Înainte de a discuta despre terapia hepatometabolică, este esențial să înțelegem importanța ficatului. Acesta este un organ unic și vital al corpului nostru, cu funcția principală de curățare a corpului de toxine. Mai exact, principalele funcții ale ficatului includ:
În cazul insuficienței sau reducerii semnificative a cel puțin unei dintre funcțiile de bază ale ficatului, acest lucru poate duce la deces.

Hepatometabolismul terapeutic - Principala boala a ficatului este hepatita.

În primul rând, este o boală caracterizată printr-un proces inflamator acut sau cronic al ficatului care, în lipsa unui tratament adecvat sau în cazul unui tratament inadecvat, inevitabil duce la dezvoltarea fibrozei, cirozei sau a cancerului de ficat. 

Ar trebui menționat că cele mai frecvente cauze ale hepatitei sunt virusurile hepatitice, alcoolul, anumite medicamente și bolile autoimune. Etanolul (alcoolul), precum și produsul toxic al metabolismului său, acetaldehidul, joacă un rol cheie în leziunile hepatice în timpul consumului compulsiv sau abuziv de alcool.

Terapie hepatometabolica - Solutia pentru ficat!

Astfel, alcoolul distruge celulele hepatice, ceea ce duce inevitabil la inflamație cronică și la creșterea progresivă a țesutului conjunctiv.

Cele trei faze ale evoluției leziunilor hepatice alcoolice sunt:

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Soluția pentru această problemă este terapia hepatometabolică. Mai simplu spus, aceasta reprezintă utilizarea unui medicament corect selectat pentru regenerarea ficatului sau pentru restabilirea structurii și normalizarea funcțiilor acestuia.

Medicamentele pentru regenerarea ficatului, după abuzul de alcool, de exemplu, ar trebui să aibă efecte antioxidante și antiinflamatorii, pentru a preveni dezvoltarea sau progresia fibrozei. La alegerea medicamentelor, se iau în considerare stadiul bolii și caracteristicile individuale ale pacientului.

Terapia hepatometabolica cuprinde:

Terapie hepatometabolica - Hepatoprotectori

Hepatoprotectorii nu sunt doar medicamente care îmbunătățesc procesele metabolice, ci și normalizează funcționarea ficatului, cresc rezistența celulelor hepatice la factorii nocivi și activează procesele de regenerare.

Hepatoprotectorii actioneaza in urmatorul mod:

Terapie hepatometabolica - Medicamente pentru detoxifiere

Tratamentul cu aceste medicamente are ca scop reducerea efectelor toxice ale etanolului și derivatelor sale.

Terapia hepatometabolica - Vitamine si minerale

Acești micronutrienți sunt necesari pentru a compensa deficitul nutritiv al organismului, care apare adesea în contextul intoxicației alcoolice.

Tratarea bolilor de dependenta

Tratamentul pentru dependenta de heroina

Abordarea individuală a pacienților va face să uitați de utilizarea acestor substanțe psihoactive.

Tratamentul pentru dependenta de alcool

Spuneți adio dependenței de alcool și eliberați-vă de acest viciu odată pentru totdeauna.

Tratamentul pentru dependenta de cocaina

Cu un procent mare de succes, îi îndepărtăm pe pacienți de utilizarea acestei substanțe narcotice.

Dependenta de canabis (marijuana)

Cannabisul are multe consecințe nocive asupra sănătății, cea mai importantă fiind: dependența.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.