Tratamentul dependentei de heroina

Continutul

Dependenta de heroina - Singura modalitate de a opri acest drog

Heroină este un drog extrem de periculos și foarte adictiv, cauzând dependența foarte rapid. Experiențele persoanelor care au consumat heroină arată că este foarte dificil, aproape imposibil, de a „ieși” din această situație ușor. Motivul este reprezentat de simptomele extrem de neplăcute ale abstinenței resimțite de dependent când încetează brusc abuzul de heroină. Singura modalitate de a vă elibera permanent de această substanță psihoactivă potențial letală este detoxifierea de heroină.

Dependenta de heroina - Ce este heroina?

Detoxifierea de heroină, așa cum sugerează și numele, reprezintă o metoda de curățare a organismului a persoanelor dependente de heroină. Prin urmare, se pune întrebarea: ce este heroina? 

Heroina este un drog pe bază de morfină, substanță obținută din rășina capsulelor de mac. Culoarea și aspectul heroinei depind de modul în care este produs și de alte substanțe cu care poate fi amestecat.

Heroina poate fi sub formă de praf alb sau maro, dar și ca substanță neagră și lipicioasă (heroină neagră). Această substanță narcotică aparține grupului de droguri psihoactive numite opiacee sau opioide. Alte opiacee includ anumite analgezice pe bază de rețetă, cum ar fi codeina, oxycodonă și hidrocodonă.

Abuzul de heroină și efectul heroinei definitiv aduc la dependența psihică și fizică de heroină. Având în vedere potențialul său ridicat de adictivitate, această substanță narcotică reprezintă o problemă serioasă și un pericol pentru sănătate, chiar și atunci când o persoană o consumă o singură dată! Heroina este o drogă depresivă care, imediat după consum, provoacă o senzație de bine și ușurare de durere. 

Aceste efecte încurajează persoana să dezvolte din nou o puternică dorință de a consuma heroină, ceea ce duce la dezvoltarea dependenței psihologice de heroină. Pe de altă parte, atunci când o persoană încearcă să oprească abuzul de heroină, apare criza de sevraj. Astfel, persoanele dependente de heroină, încercând să atenueze simptomele extrem de neplăcute ale retragerii, consumă din nou heroină, ceea ce înseamnă că riscul de recidivă este foarte mare. Acesta este un semn al dependenței fizice de heroină.

În orice caz, detoxifierea de heroină, în cadrul tratamentului dependenței de heroină, în condiții clinice, este singura modalitate de a opri definitiv consumul de heroină.

Dependenta de heroina si tratamentul pentru heroina

Mulți se întreabă: cum să renunți la consumul de heroină fără tratament? Răspunsul este că detoxifierea de heroină este necesară pentru vindecarea completă a dependenței de heroină. Dependența de heroină este o tulburare gravă asociată cu abuzul acestei substanțe. Dependența de heroină este caracterizată de o dorință psihică și fizică intensă de a consuma această substanță opioidă. Deși heroina este ilegală, multe alte opioide sunt prescrise legal de către medici. 

Caracteristica comună a tuturor opioidelor este că ameliorează durerea prin blocarea sau reducerea numărului de semnale de durere trimise către creier. În plus, opioidele afectează creierul, provocând eliberarea semnificativă de endorfină, ceea ce face ca persoana să se simtă fericită, euforică sau „înaltă”. Aceste caracteristici fac ca heroina și alte opioide să fie substanțe psihoactive extrem de adictive.

Dacă dumneavoastră sau cineva din familia dumneavoastră suferă de dependența de heroină, detoxifierea de heroină și curățarea sângelui de dependență sunt moduri sigure de a ieși din această situație. Un centru de detoxifiere de heroină vă poate ajuta cu siguranță. 

Abuzul de heroină și cazurile mortale de supradozaj au crescut semnificativ în ultima decadă. Această creștere este asociată cu un număr tot mai mare de persoane care abuzează de analgezice opioide prescrise. Unele persoane care devin dependente de aceste medicamente trec adesea la heroină, deoarece produc efecte similare, dar este mai ieftină și mai ușor de procurat.

Majoritatea persoanelor care abuzează sau au consumat heroină spun că mai întâi au abuzat de medicamentele opioide prescrise. Cercetările sugerează că aproximativ o treime din toți dependenții de heroină care caută tratament devin dependenți de heroină imediat, fără a fi folosit anterior medicamente opioide.

Doar o singur consum de heroină este suficient pentru a provoca dependență! Consumul cronic și continuu de heroină poate duce la supradozaj.

Dependenta de heroina: Cauze!

Dependența de heroină poate fi cauzată de o combinație de factori genetici, comportamentali și de mediu. 

Factorii de risc cunoscuți pentru dependența de heroină includ:

Este important să ne amintim că prezența unuia sau mai multor factori de risc nu înseamnă automat că cineva va dezvolta dependența de heroină și simptomele asociate cu aceasta. Studiile și cercetările arată că dacă unul sau mai mulți dintre factorii de risc menționați sunt prezenți, persoana este expusă unui risc crescut de abuz de droguri și dependență.

Dependenta de heroina: Efectele heroinei

Pentru ca detoxifierea de heroină să se desfășoare corect, este important să cunoaștem consecințele consumului de heroină, adică efectele produse de acest drog și simptomele asociate cu heroina. Acest lucru este important deoarece detoxifierea de heroină este un proces de eliminare a efectelor heroinei.

Heroina este un depresor al sistemului nervos central, ceea ce înseamnă că această substanță narcotică încetinește funcțiile creierului și afectează respirația (care de asemenea este încetinită sau oprită). Temperatura corpului și tensiunea scad, în timp ce ritmul cardiac devine neregulat.

Simptomele acestei perioade de criza pot sa apara in special cateva ore dupa incetarea prelungita a consumului. Acestea includ:
Efectele heroinei la nivel pe termen scurt
Imediat după consumul de heroină, persoana trăiește un „șoc”, adică un val de plăcere sau euforie. Cu toate acestea, efectele heroinei la nivel pe termen scurt includ:
Heroina adesea nu este în forma sa pură, adică conține substanțe adiționale precum zahăr, amidon sau pudră de lapte, care pot bloca vasele de sânge care duc către plămâni, ficat, rinichi sau creier, cauzând daune permanente acestor organe.
Efectele heroinei pe termen lung
Efectele heroinei pe termen lung și consumul regulat pot fi devastatoare:

Dependenta de heroina si supradozajul cu heroina (intoxicatie)

În cazul unei supradoze cu heroină, este necesară detoxifierea urgentă de heroină pentru a evita consecințele fatale. Doar un centru adecvat, recunoscut și reputat pentru detoxifierea de heroină, cum este Clinica pentru tratarea dependențelor MedTiM, poate efectua o detoxifiere specializată și profundă de heroină. 

Supradozarea cu heroină poate apărea atunci când o persoană consumă o doză semnificativă a acestei substanțe psihoactive, pe care organismul său nu o poate tolera. Această stare aduce viața în pericol, iar lipsa imediată a asistenței medicale adecvate și detoxifierea organismului de dependență, poate duce la deces.

În mod specific, în acest caz și în conformitate cu simptomele heroinei, este necesară spitalizarea urgentă pentru tratamentul medical al detoxifierii.

Când o persoană suferă o supradoză de heroină, respirația încetinește sau se oprește complet. Rezultatul este reducerea cantității de oxigen care ajunge la creier (o stare cunoscută sub numele de hipoxie). Hipoxia poate avea efecte psihologice și mintale grave și pe termen lung asupra sistemului nervos, inclusiv comă și leziuni cerebrale permanente.

Simptomele heroinei si supradozajului:

Dezintoxicare de heroina si procesul de tratament in caz de criza

La fel ca și în cazul altor droguri, o persoană poate dezvolta toleranță la heroină. Cu toate acestea, heroina are specificul de a putea cauza toleranță la această substanță psihoactivă chiar și după câteva consumuri! 

Pentru a obține același efect ca înainte, dependenții de heroină iau doze mai mari în intervale mai frecvente. Corpul lor devine dependent de heroină și poate funcționa doar în prezența acesteia. În cazul în care consumul de heroină este întrerupt brusc, apare o criza, numită ,,stare de sevraj’’. Deoarece această stare de sevraj se caracterizează printr-o serie de simptome fizice și psihice extrem de neplăcute, „tratamentul pentru heroină” care este sigur și nedureros este singura modalitate de a depăși această situație dureroasă și neplăcută.

Simptomele heroinei si starea de sevraj in perioada scurta (primele 24 de ore):
Simptomele heroinei si starea de sevraj in perioada lunga (după 24 de ore):
Dacă observați că cineva apropiat dumneavoastră trece prin starea de sevraj, atunci este necesară spitalizarea pentru dezintoxicare medicală, în cazul de față, de heroină!

MEDTIM - Clinica pentru tratamentul dependentei de heroina

MedTiM este o clinică modernă specializată în tratamentul dependenței și a problemelor psihice, precum și un centru de specialitate pentru „tratamentul dependenței de heroină”. În cadrul unui tratament inovator și revoluționar al dependenței de heroină, echipa noastră formată din medici și alți specialiști de renume mondial efectuează o detoxifiere completă de heroină. 

Ceea ce ne deosebește este faptul că implementăm un TRATAMENT COMPLET NEDUREROS ȘI SIGUR PENTRU HEROINĂ!

Detoxifierea de heroină la MedTiM reprezintă primul și unul dintre cei mai importanți pași în tratamentul pe termen lung al dependenței de heroină. În mod specific, detoxifierea organismului de heroină reprezintă primul pas în tratamentul dependenței de heroină și a altor substanțe opioide și psihoactive. Procesul de tratament pentru dependența de heroină presupune curățarea sângelui, adică corpului unei persoane dependente de substanțe toxice.

Daca sunteti interesati de curatarea sangelui si doriti sa aflati costurile, ne puteti contacta in orice moment, deoarece suntem disponibili 24 de ore pe zi, 7 zile pe saptamana!

Detoxifierea de heroină are ca scop să prevină recidiva cauzată de crizele fizice. În procesul de detoxifiere, includem terapie farmacologică pentru a sprijini stabilirea unei abstinențe pe termen lung, adică abținerea de la abuzul de heroină și alte opioide! 

Detoxifierea de heroină și curățarea sângelui la clinica MedTiM va ajuta organismul persoanei dependente să elimine mai rapid substanțele toxice.

Procedura UROD, eficienta si rapida

Procedura UROD în clinica noastră, cunoscută și sub numele de detoxifiere ultra-rapidă de heroină și alte opioide, este dovedită, fiabilă și reprezintă una dintre cele mai bune metode de curățare a organismului! În timpul procedurii UROD, care ajută complet pacientul să treacă prin procesul de detoxifiere fără durere, sunt utilizate și medicamente speciale pentru detoxifiere medicală.
Dezintoxicarea rapida a organismului in clinica MedTim reduce riscul de recidiva in peste 80% din cazuri!

Dezintoxicarea de opioide prin metoda ultra-rapidă este un proces care ajută organismul să elimine heroina într-un mod mai rapid și mai puțin dureros. În plus, procedura UROD permite persoanelor dependente să-și curețe sângele de heroină și alte substanțe nocive fără a simți disconfort. 

Această detoxifiere rapidă de heroină se desfășoară treptat sub anestezie generală în camera de terapie intensivă și durează între 6 și 8 ore sub supravegherea constantă a unui anestezist. În procesul de detoxifiere ultra-rapidă, detoxifierea de opioide este indusă prin administrarea de doze mari de antagonist opioid (naloxon, un medicament de detoxifiere care anulează efectele heroinei) sub anestezie generală sau sedare profundă.

Naloxona se administrează intravenos pe toată durata procedurii de detoxifiere rapidă cu doză fixă. Procedura UROD este efectuată de către un anestezist. Înainte ca procedura UROD să fie prescrisă, pacientul trece printr-o serie de teste diagnostice pentru a se asigura că nu există contraindicații. 

După detoxifierea UROD, pacientul primește medicamente pentru combaterea abstinenței și suport cu vitamine, care ajută la reducerea dorinței pentru heroină și la refacerea sănătății organelor afectate de abuzul acestui opioid. Deci aveți răspunsul la întrebarea: cum să renunți la heroină fără tratament?

Cât costă tratamentul cu heroină?

Dacă sunteți interesați de prețurile pentru curățarea sângelui, inclusiv pentru curățarea sângelui în cadrul detoxifierii de heroină, ne puteți apela, deoarece suntem aici ca să vă oferim toate informațiile necesare! 

Efectuam curățarea sângelui folosind procedurile de detoxifiere menționate anterior, dar și prin plasmafereză. Plasmafereza este o metodă complet nedureroasă de detoxifiere și curățare a sângelui, deoarece pe lângă detoxifiere, are și efecte antiinflamatorii și imunomodulatoare. Este una dintre cele mai productive metode de detoxifiere, deoarece plasmafereză crește eficiența tratamentului ulterior și revitalizează complet organismul pacientului, motiv pentru care este deosebit de importantă în primele etape ale tratamentului.

La finalul tratamentului, fiecare pacient care a trecut prin dezintoxicare de heroină și a fost verificat daca au fost eliminate complet urmele de opioide din organism, primește un implant lichid de Naltrexonă. Efectul injecției durează 30 de zile, după care pacientul trebuie să primească din nou aceeași doză în următoarele 30 de zile. Se recomandă continuarea aministrării blocantului și în cursul următorulului an, deoarece reprezintă o barieră deosebită nu numai fizică, ci și mintală, împotriva eventualelor crize psihice care ar putea duce la recidivă. 

Pe langă blocant, pacientului i se prescrie farmacoterapie corespunzătoare și se recomandă continuarea psihoterapiei. În cazul în care există contraindicații pentru administrarea injecției de Naltrexonă, pacientului i se prescriu comprimate (medicamente pentru detoxifiere) care au efect de 24 de ore și se iau ca supliment la tratamentul regulat prescris de medicul psihiatru la finalul tratamentului spitalicesc.

În ceea ce privește costurile pentru curățarea sângelui, în cazul tratamentului pentru dependența de heroină cu o durată de 10 zile, blocantul nu este inclus în prețul tratamentului. În timp ce pentru tratamentul cu o durată de 14 zile, primul blocant este inclus în prețul tratamentului.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.