Tratament pentru dependenta de opiacee
Detoxifierea rapidă de opiacee la clinica MedTim reprezintă cea mai fiabilă și eficientă soluție pentru curățarea organismului de urmele de opiacee. În plus, față de faptul că această metodă este rapidă în tratarea dependenței de opioide, este și nedureroasă. La final, pacientul nu resimte simptomele neplăcute ale sevrajului de opiacee.
Trebuie menționat că opiaceele (adesea numite și opioide) sunt substanțe psihoactive puternice asociate cu substanțe chimice prezente în floarea de mac opiu. Mai exact, opiaceele sunt substanțe sau derivate, obținute chimic din plantă. În plus, unele opiacee sunt utilizate în medicină și practica clinică pentru tratarea durerii cronice, adesea de la durere moderată la severă. Pe de altă parte, unele opioide sunt ilegale și utilizarea lor este interzisă în orice formă (de exemplu, heroina).
Datorită efectelor lor sedative intense, trebuie menționat că opiaceele au un nivel extrem de ridicat de abuz. Ele duc inevitabil la dependența de opiacee. Mai exact, opiaceele au un potențial extrem de ridicat de dezvoltare a dependenței. Persoanele care utilizează opiacee ca analgezice sunt expuse unui risc ridicat de dependență de opiacee. Doar 3 până la 5 zile de utilizare a opiaceelor sunt suficiente pentru a crea dependență. Uneori, este suficientă chiar și o singură consumație pentru ca o persoană să devină dependentă de un anumit opioid (de exemplu, heroina).
În medie, 75% dintre persoanele care abuzează de heroină au utilizat opiacee „ușoare” ca analgezice. Administrarea unei doze mari de opiacee pe o perioadă scurtă de timp sau utilizarea unor opiacee extrem de puternice poate duce la intoxicație (supradozaj). Acest lucru poate duce la deces.
Dezintpxicare rapida de opiacee
Cum apare dependenta de opiacee
Pentru a înțelege de ce detoxifierea rapidă de opiacee reprezintă o soluție eficientă, trebuie mai întâi să identificăm cauza apariției dependenței de opiacee. În primul rând, dependența de opioide începe de obicei atunci când un medic prescrie unei persoane un anumit analgezic (o formă de opioid). Apoi, pacientul primește instrucțiuni de la medic și doza recomandată. În majoritatea cazurilor, pacienții nu au intenția de a abuza de aceste substanțe. Cu toate acestea, după o anumită perioadă de timp de utilizare a acestui drog, respectiv a opioidului, persoana poate avea impresia că această substanță nu mai are aceleași efecte ca înainte. Astfel, se dezvoltă o toleranță crescută față de opiacee.
În plus, toleranța determină persoana să consume opiacee mai des și în doze mai mari decât cele recomandate pentru a obține efectul dorit. Acest model de consum al opiaceelor cu siguranță duce la o dependență fizică de opioide, unde persoana continuă să consume pentru a se simți normal.
Prin urmare, dependența fizică de opiacee provoacă o nevoie puternică și esențială pentru aceste substanțe narcotice, respectiv dependența psihică de opiacee. În plus, dependența psihică este caracterizată de o dorință puternică de a continua consumul, în ciuda tuturor consecințelor negative pe care le provoacă.
Atunci când procesul de căutare a opiaceelor devine complet necontrolat și începe să pună în pericol sănătatea fizică și mintală, viața socială, relațiile familiale, locul de muncă, prieteniile și relațiile financiare, putem afirma cu siguranță că există o dependență de opiacee!
De fapt, dependența este o patologie mai gravă decât o dorință puternică de a consuma opiacee: este un dezechilibru neurochimic și neurologic, perceput de persoană ca o situație din care nu poate scăpa!
Din acest motiv, o persoană care se confruntă cu probleme legate de consumul de opiacee va dori adesea să renunțe la consum, dar nu se va simți capabilă să o facă singură. Singura modalitate prin care o persoană poate depăși complet și rezolva această problemă este tratamentul dependenței de opiacee. Acest tratament implică dezintoxicare rapidă de opioide. Doar un centru de dezintoxicare autorizat, profesionist și calificat, precum clinica MedTiM, poate realiza acest tratament și acest proces.
Ce tipuri de opiacee exista?
După cum am menționat deja, majoritatea opiaceelor sunt prescrise pacienților în scopuri medicale. În afară de opiacee legale, există și o categorie ilegală de opiacee, al căror consum este interzis, iar heroina (un opioid) este cu siguranță cea mai cunoscută dintre ele.
În principiu, toate opiaceele pot fi împărțite în două grupuri principale: antagoniști și agonisți.
În primul rând, antagoniștii sunt substanțe opioide care blochează sau reduc semnificativ efectele opioizilor (cunoscute sub numele de medicamente blocante). Unul dintre cei mai cunoscuți antagoniști opioizi este Naltrexona (naloxona). Este folosit în tratamentul dependenței de opioide. După detoxifierea rapidă de opioide, pacientul primește Naltrexona ca terapie adițională. Aceasta ajută la menținerea stării de abstinență și la oprirea abuzului de opioide.
În ceea ce privește agonistii, acestea sunt substanțe care au efectul opus al antagoniștilor. Mai exact, agonistii imită efectele endorfinelor, care sunt produse natural în corp. În plus, acestea creează un efect opioid prin interacțiunea cu receptorii specifici de opioide din creier. Agonistii includ medicamente precum morfina și fentanilul. Sunt folosiți cel mai frecvent în medicină și au cele mai puternice efecte.
Multe substanțe din categoria agonistilor au un potențial extrem de ridicat de abuz și de dezvoltare a dependenței (heroina, buprenorfina, hidrocodona, oxycodona, metadona…).
- Heroina: Heroina nu este utilizată în scopuri medicale, ci este adesea găsită ilegal pe piața neagră. Poate fi administrată prin injecție, oral, inhalare sau fumat. Heroina este adesea amestecată cu fentanil sau carfentanil, crescând riscul de abuz, supradozaj și deces.
- Oxycodona: Este adesea prescris ca analgezic sub alt nume, precum Oxycontin, și are un potențial ridicat de abuz și dependență.
- Morfina: Persoanele cu dureri cronice și severe folosesc adesea morfina. Acest opioid este una dintre substanțele cele mai dependente și este responsabilă pentru un număr mare de decese cauzate de abuz.
- Fentanil: Acesta este un analgezic sintetic care, datorită efectului său, poate fi de până la 100 de ori mai puternic decât morfina. Prin urmare, este folosit doar în cazuri de dureri extrem de severe. Atunci când este utilizat în combinație cu heroină, fentanilul duce rapid la supradozaj și la consecințe fatale.
- Codeina: Producem acest opioid pentru tratarea durerilor moderate și a tusei. Este adesea combinat cu băuturi carbogazoase pentru a crea o băutură cunoscută sub numele de "Purple Drink".
- Metadona: Acesta este un opioid prelungit folosit pentru tratarea durerilor moderate până la dureri severe. Uneori, metadona se utilizează ca terapie de înlocuire pentru tratarea dependenței de heroină. Cu toate acestea, dependența de opioide nu poate fi complet vindecată cu metadonă, deoarece și metadona este o substanță cu un potențial ridicat de dependență.
Intelegerea gravitatii acestei probleme
Toate opiacee au o caracteristică comună: într-un timp foarte scurt de consum, ele provoacă dependență.
Dependența de opiacee este o boală cronică ce persistă pe termen lung. Mai mult, poate cauza probleme grave de sănătate, sociale și economice. Opiaceele fac parte din clasa substanțelor care acționează asupra sistemului nervos central, inducând o senzație de plăcere și ameliorând durerea.
Dependența de opiacee este caracterizată de o dorință puternică, incontrolabilă și compulsivă de a consuma medicamente de opiacee, chiar și atunci când nu există o necesitate medicală pentru a le lua. Spre deosebire de multe alte substanțe psihoactive, opiaceele au un potențial ridicat de a dezvolta dependență, chiar și atunci când sunt utilizate conform prescripției medicului (desigur, vorbim despre opiaceele legale). Din acest motiv, opiaceele prescrise sunt adesea abuzate în multe cazuri.
Dependenții acordă prioritate consumului acestor substanțe narcotice față de orice alte activități și responsabilități din viața lor. De aceea, dependența de opiacee este caracterizată și de abuzul acestor substanțe, în ciuda tuturor efectelor lor nocive.
Opiaceele modifică structura chimică a creierului și duc la toleranță, ceea ce înseamnă că în timp persoana necesită o doză mai mare pentru a obține efectul dorit. Întreruperea bruscă a consumului de opiacee determină simptome fizice și psihice de sevraj extrem de neplăcute.
În plus, față de problemele serioase de sănătate pe care le poate cauza, dependența de opiacee poate adesea duce la supradozaj.
Îndrumați-vă viața pe calea corectă
Tratamente pentru dezintoxicare de opiacee - cat dureaza?
Trebuie menționat că doza de opiacee care poate provoca supradozaj (intoxicație) apare atunci când o persoană abuzează de o doză mare de opiacee într-un interval scurt de timp. Aceasta poate rezulta în respirație lentă sau în colapsul complet al respirației (încetarea respirației). Dacă în acest caz dezintoxificarea de urgență pentru dezintoxicare de la opioide și tratamentul nu sunt efectuate imediat într-un centru de dezintoxicare corespunzător, riscul de deces este foarte mare.
Opioidele legale și ilegale prezintă riscul de supradozaj dacă o persoană consumă prea multe dintre aceste substanțe sau le combină cu alte narcotice (de exemplu, benzodiazepine).
Opiaceele pot distruge persoana si pot duce la moarte
Abuzul de opiacee cauzeaza numeroase efecte secundare:
- Mișcări lente și somnolență;
- Pupile înguste și față palidă;
- Dificultăți de vorbire;
- Urme vizibile pe mâini și picioare cauzate de injecțiile cu ac (dacă persoana a luat opiacee intravenos);
- Pierdere semnificativă în greutate;
- Pierderea interesului pentru hobby-uri anterioare și neglijarea obligațiilor școlare sau de muncă;
- Frecvente cheltuieli de bani sau furturi pentru a obține doze noi;
- Manipularea mediului înconjurător și negarea problemei;
- Schimbări bruște de dispoziție și comportament în funcție de faptul dacă persoana este sub influența opiaceelor sau trece prin stări de sevraj.
Dezintoxicare rapida de opiacee si simptome
Pentru a efectua o dezintoxicare rapidă de opiacee, mai întâi este necesar să se cunoască toate simptomele dependenței de acest tip de substanță. Este important să se menționeze că dezintoxicarea rapidă de opiacee curăță complet corpul dependentului de urmele de opiacee, dar drumul către tratarea dependenței nu se oprește aici.
Tocmai din acest motiv, centrul de dezintoxicare, ca prim pas esențial în tratarea dependenței de opiacee, efectuează curățarea rapidă a corpului. Există o serie de semne care indică faptul că o persoană este dependentă de anumit tip de opiacee. Cu toate acestea, aceasta nu înseamnă că va manifesta sau va dezvolta toate aceste simptome simultan.
Acest lucru depinde de diferiți factori, cum ar fi tipul de opiacee, doza administrată, perioada de administrare a opiaceelor, frecvența consumului, predispozițiile mintale, starea generală de sănătate a persoanei, etc.
Simptomele care afecteaza starea de dispozitie a unei persoane:
- Schimbări de dispoziție;
- Depresie;
- Anxietate;
- Euforie pe parcurs de câteva ore;
- Iritabilitate.
Simptomele care afecteaza comportamentul unei persoane (simptome de comportament ale dependentei):
- Falsificarea rețetelor pentru opiacee;
- Neglijarea și neîndeplinirea obligațiilor zilnice la școală, la facultate și la locul de muncă;
- Neglijarea igienei personale;
- Scăderea performanțelor la locul de muncă sau la școală;
- Pierderea interesului pentru activitățile anterioare și cândva preferate;
- Prezența gândurilor îngrijorătoare și alocarea energiei și timpului pentru a gândi cum să obțină și să consume opiacee;
- Persoana minte despre obiceiurile sale;
- Izolare socială, secretomanie;
- Agitație;
- Letargie.
Simptome fizice:
- Epuizare;
- Depresie respiratorie;
- Sedare;
- Spasme musculare;
- Vărsături;
- Insomnie;
- Mâncărime;
- Constipație;
- Grețuri;
- Transpirație;
- Risc de boli infecțioase (HIV și hepatită C) din cauza partajării acelor;
- Ruperea și scurgerile venelor;
- Atacuri;
- Comă;
- Moarte.
Simptome fizice:
- Halucinații;
- Deliruri;
- Paranoia;
- Probleme de memorie;
- Agravarea bolilor mintale existente;
- Scăderea inteligenței emoționale și a stării de bine.
Criza lipsei de opiacee
Cat dureaza starea de sevraj la opiacee
În majoritatea cazurilor, persoanele dependente de opiacee sunt conștiente că au o problemă, dar pur și simplu nu doresc să o recunoască familiei sau prietenilor lor. Prin urmare, dorind să scape de dependența care le ia deja controlul asupra vieții lor, persoana va încerca să se „elibereze” de opiacee de una singură. Astfel, dependenții se întreabă: Cât timp durează abstinența de opiacee? Cât timp exact trebuie să încetez să iau opiacee?
Acest lucru înseamnă că abuzul cronic și compulsiv de opiacee duce, în afara dependenței psihice, și la dependența fizică. Corpul necesită doze tot mai mari de opiacee, în intervale de timp tot mai scurte, pentru a obține efectul dorit.
Atunci când o persoană oprește brusc consumul de opiacee, apare starea de sevraj, a cărei simptome pot fi extrem de dureroase și neplăcute. Pentru a evita aceste simptome, persoana consumă din nou substanța, intrând astfel într-un cerc vicios al dependenței.
În starea de durere și agonie cauzată de criza lipsei de opiacee, poate apărea situația în care persoana să ia o doză excesivă din aceste substanțe psihoactive, ceea ce poate duce la intoxicație sau supradozaj. Moartea este una dintre cele mai grave și crude consecințe ale supradozajului cu opiacee. Statisticile arată că numărul deceselor din cauza supradozajului a crescut semnificativ.
Care sunt simptomele de sevraj la opiacee?
- Iritabilitate și neliniște;
- Dorință intensă pentru opiacee;
- Dureri musculare și osoase, crampe;
- Transpirație excesivă;
- Anxietate;
- Puls rapid;
- Tensiune arterială ridicată;
- Greață și vărsături;
- Tremurături;
- Insomnie;
- Creșterea temperaturii corporale;
- Diaree;
- Gânduri suicidale.
Starea de sevraj la opiacee - Cat dureaza?
În plus, durata stării de sevraj la opiacee depinde de următorii factori:
- Durata consumului de opiacee;
- Modul de administrare (oral, fumat, nazal, intravenos);
- Cantitatea de substanță consumată de către persoană;
- Istoricul familial al dependenței și factorii genetici;
- Starea generală de sănătate a persoanei - mintală și fizică.
Simptomele inițiale ale sevrajului de la heroină încep să apară la 8 până la 12 ore după ultima consumare. Cea mai puternică manifestare a acestora are loc între 1 și 3 zile după ultima consumare și poate persista până la 7 zile.
Simptomele inițiale ale sevrajului la opiacee cu acțiune scurtă, cum ar fi morfina, și substanțe chimice cu acțiune rapidă, precum oxicodona, hidrocodona și fentanil, apar la 8 până la 24 de ore după ultima utilizare. Starea de sevraj la aceste opiacee poate dura până la 10 zile.
Pe de altă parte, există opiacee cu acțiune prelungită. Aceștia includ metadona, precum și substanțele controlate de morfina, oxikodona, hidrocodona și fentanil, care sunt concepute farmacologic pentru a elibera treptat substanțele lor.
Simptomele sevrajului la aceste opiacee încep în decurs de 36 de ore de la ultima utilizare și pot persista timp de 14 zile sau mai mult.
Cu alte cuvinte, daca va intrebati „cat dureaza starea de sevraj la opiacee”, raspunsul poate fi rezumat in trei puncte:
- Primele simptome de criză la opiacee pot apărea într-un interval de timp cuprins între 8 și 24 de ore după ultima consumare;
- Cele mai intense simptome și sindromul de sevraj la opioide se manifestă la 2 până la 3 zile după ultima utilizare, când persoana experimentează starea cea mai dificilă;
- Simptomele și sindromul de sevraj la opiacee pot înceta, adică sevrajul la opiacee poate dura între 4 și 14 zile sau mai mult.
Dependenta de metadona si dezintoxicarea de metadona
Unul dintre opiaceele cel mai des consumate este metadona. Metadona induce dependența într-un timp foarte scurt. Primul pas către tratamentul dependenței de opiacee este dezintoxicarea de metadonă.
Metadona este, printre altele, un opioid sintetic prescris de medici pentru tratarea durerilor moderate până dureri la severe. În plus, metadon a este adesea utilizată ca terapie de înlocuire pentru tratarea dependenței de heroină. Cu toate acestea, terapia cu metadona în acest caz nu este o metodă medicală fiabilă. Metadona NU POATE trata dependența de opiacee și, de asemenea, are efecte care induc dependență!
Persoanele care încep să consume metadona pentru a depăși dependența de heroină se expun unui risc mai mare de abuz al acestei substanțe, având în vedere că au deja o istorie de dependență de opiacee. De fiecare dată când o persoană consumă metadonă în cantități mai mari decât cele prescrise, fără rețetă sau abuzează, se expune riscului de a dezvolta dependență.
Ca și morfina și heroinua, metadona acționează asupra acelorași receptori de opiacee din creier. Datorită potențialului său ridicat de a crea dependență, metadonua, deși este o substanță prescrisă, este adesea subiectul abuzului.
Efectele secundare ale abuzului de metadonă includ: sedare, euforie, scăderea timpului de reacție și a atenției, somnolență. De asemenea, includ: căderea pleoapelor, gura uscată, slăbiciune musculară, tensiune arterială scăzută, temperatură corporală scăzută și o reacție slabă sau inexistentă la lumină. La doze mai mari, metadona induce sentimentul de „euforie”. Utilizarea de metadonă pe cale intravenoasă amplifică acest sentiment.
Doar o detoxifiere clinică, fiabilă și controlată poate curăța organismul de orice urmă a acestui opioid.
Centru MedTim pentru dezintoxicare de substante psihoactive
Dezintoxicare rapida, sigura si nedureroasa de opioide
Dupa cum am văzut, dezintoxicarea „pe cont propriu” este un proces extrem de dureros și periculos. Aceasta crește riscul de recidivă. Pe de altă parte, MedTiM, ca un centru modern, acreditat și certificat pentru dezintoxicare, reprezintă o instituție profesională unde se efectuează dezintoxicare de opiacee rapidă, medical verificată, nedureroasă și sigură.
Echipa noastră de medici recunoscuți internațional aplică în procesul de tratare a dependenței de opiacee cea mai modernă metodă pentru curățarea organismului de orice urmă a acestor substanțe: Procedură de dezintoxicare ultra-rapidă de opiacee (UROD).
Dezintoxicare ultra-rapida de opiacee (UROD) in clinica noastra
Dezintoxicare ultra-rapidă de opiacee (UROD) curăță complet și rapid receptorii de opiacee și, astfel, normalizează nivelul emițătorilor din creier. Este important să menționăm că procedura UROD este aplicată în cazurile în care nu există contraindicații pentru utilizarea acestui tip de dezintoxicare. Înainte de a se prescrie procedura UROD, pacientul trebuie să treacă printr-o serie de teste diagnostice pentru a se asigura că nu există contraindicații. Aceste teste diagnostice includ, printre altele, analize de sânge, electrocardiograma și alte măsuri legate de sănătatea pacientului.
După ce diagnosticul pacientului este stabilit, următorul pas în tratamentul dependenței de opiacee este dezintoxicarea ultra-rapidă de opiacee. Această procedură reprezintă o parte vitală și integrală a programului nostru global de tratament al dependenței de opiacee.
Procedura UROD durează între 6 și 8 ore. Pe durata acestui interval, pacientul este sub supravegherea constantă a unui anestezist, în timp ce medicii monitorizează toți parametrii vitali ai pacientului. Această procedură se efectuează sub anestezie generală. În timpul procedurii UROD, pacientul primește treptat antagoniști ai opiaceelor (medicamente inhibitoare) – Naltrexona sau Naloxona. Cu acestea, realizăm curățarea sau eliminarea opiaceelor de pe receptorii de opiacee. Este adesea necesar ca pacientul să treacă prin două sau trei tratamente de acest tip pentru ca procedura completă de dezintoxicare să fie un succes. Uneori, este suficientă o singură procedură. Pe durata acestei proceduri, personalul medical monitorizează pacienții 24 de ore pe zi.
Până la trezire, majoritatea simptomelor neplăcute, dureroase și stresante a stării de sevraj dispar. Medicamentele convenționale ușurează ușor simptomele rămase. În plus, imediat după trezire, pacienții recunosc că simt un val de energie. În timp ce echilibrul chimic din creier începe să se întoarcă și să se stabilizeze la niveluri normale.
De ce procedura UROD in clinica noastra?
Pacienții din clinica noastră, datorită acestei proceduri, depășesc majoritatea simptomelor neplăcute și a sindromului de sevraj sub anestezie generală. Acest lucru înseamnă că dezintoxicarea rapidă de opiacee în clinica MedTiM este nedureroasă și sigură din punct de vedere medical. Pacientul evită toate simptomele neplăcute și sindroamul de sevraj la opiacee, cum ar fi durerea, stresul, anxietatea…
Prin urmare, procedura UROD ajută corpul să elimine mai rapid și mai nedureros opiaceele. După ce pacientul se trezește din anestezie, cea mai importantă și intensă parte a sevrajului a trecut. În cazul în care rămân simptome minime ale sindromului de abstinență la opiacee după trezire, intensitatea și gravitatea acestora sunt semnificativ reduse. Acestea pot fi ușor eliminate cu analgezice non-opiacee.
Am menționat că abstinența de la opiacee fără asistență medicală este periculoasă și plină de riscuri. Înfricoșați de simptomele stării de sevraj, pacienții continuă să consume opiacee. Cu toate acestea, dezintoxicarea ultra-rapidă a organismului de opiacee face întregul proces de sevraj tolerabil, fără durere și fără simptome neplăcute.
Prin urmare, dezintoxicarea rapidă de opiacee și tratamentul în clinica noastră reprezintă cea mai eficientă metodă. Nu numai că evită simptomele neplăcute fizice și psihice ale sindromului de abstinentă, dar este și cea mai bună soluție pentru tratamentul dependenței de opiacee.
Terapia cu somn pentru dezintoxicare somn medical - somn artificial
În cazul în care există contraindicații pentru dezintoxicarea ultra-rapidă sau dacă considerăm că o dezintoxicare scurtă ar putea obține rezultatele dorite, aplicăm un tratament cunoscut sub numele de terapie cu somn pentru dezintoxicare (somn medical).
Somnul medical sau somnul artificial este un procedeu scurt de dezintoxicare realizat prin administrarea de sedative. Atunci când terapia somnului pentru dezintoxicare este eficientă, pacientul prezintă absența sau reducerea nivelului de conștiență și inhibarea reflexelor și sensibilității la durere. Somnul durează între 1 și 3 ore. Pe durata somnului, creierul și corpul pacientului se odihnesc, se recuperează de la stres, durere și alte simptome neplăcute de starea de sevraj la opiacee în timpul sindromului de abstinență.
Pe parcursul terapiei scurte de dezintoxicare, echilibrul neurotransmițătorilor afectat de abuzul de opiacee este restabilit. Odată ce anestezicele își încetează acțiunea, pacientul se trezește câteva minute mai târziu. Echilibrul este complet restaurat, iar pacientul poate merge singur și în siguranță.
Terapia somnului pentru dezintoxicare, sau somnul medical, elimină iritabilitatea, reduce sau elimină complet gândurile despre droguri. Simptomele de starea de sevraj la opiacee lipsesc sau sunt semnificativ reduse. Pe durata somnului artificial, în creier se acumulează cantitățile lipsă de endorfine, dopamină și serotonină, (hormoni „responsabili” pentru sentimentul de bunăstare, plăcere și bună dispoziție).
Terapia scurtă de dezintoxicare reprezintă una dintre cele mai importante metode în procesul de tratament al dependenței de opiacee. Datorită acesteia, obținem rezultate excepționale.
Dezintoxicare de opiacee ca solutie pentru o viata fericita si sanatoasa
După ce s-a efectuat dezintoxicarea ultra-rapidă de opiacee (UROD) în clinica noastră, pacienților li se prescriu medicamente împotriva sindromului de sevraj și suport vitaminic. Acestea reduc dorința pentru opiacee, refăcând și revitalizând sănătatea organelor afectate de abuzul de opiacee.
Cu toate acestea, chiar dacă UROD-ul este o dezintoxicare rapidă de opiacee, întregul proces care are ca scop încheierea dependenței de opiacee nu este niciodată rapid.
În plus față de tratamentul spitalicesc, procentul mare de succes al clinicii MedTiM în tratarea dependenței de opiacee și curățarea organismului de aceste substanțe este rezultatul aplicării unor tratamente ambulatorii suplimentare. Acestea monitorizează progresul pacienților timp de un an după externare.