Tratamente pentru dependenta

Consultul psihiatric

Consultul se desfășoară prin intermediul unei discuții cu medicul psihiatru, în cadrul căreia se colectează anamneza personală și familială referitoare la boală. Scopul conversației este de a cunoaște cât mai bine pacientul prin răspunsurile sale, de a identifica dificultățile, circumstanțele care au condus la boală și alte aspecte importante pentru diagnosticarea bolii, evaluarea stării pacientului și aplicarea unei farmacoterapii adecvate. În timpul tratamentului, medicul psihiatru desfășoară zilnic discuții cu pacientul pentru a urmări evoluția și eficacitatea procedurilor, psihoterapiei și farmacoterapiei.

Analize de laborator

În momentul internării pacientului în spital, se efectuează analize de sânge – hemoleucograma completă, analize biochimice, teste pentru virusul HIV și hepatită, precum și analize extinse în cazul în care există indicații. În plus, față de analizele de sânge, se efectuează și analize de urină.

Consultatii de specialitate

Fiecare pacient va fi examinat de către un specialist în medicină internă la admiterea în spital, pentru a stabili indicațiile și contraindicațiile pentru procedurile disponibile în spital legate de programul de tratament al problemelor psihice.

Proceduri diagnostice

În momentul admiterii, pe baza examenului internistic, medicul internist va recomanda proceduri suplimentare pentru a determina indicațiile și contraindicațiile tratamentului, incluzând ecografia abdominală și cardiacă, precum și electrocardiograma (EKG). Dacă este necesar, se pot efectua și alte proceduri suplimentare (RMN, CT, radiografii, gastroscopie etc.) care nu fac parte din protocolul standard și sunt realizate la recomandarea medicului și cu acordul familiei pacientului.

Psihodiagnostic

Testarea psihologică care implică utilizarea testelor pentru evaluarea funcțiilor cognitive, evaluarea personalității prin teste psihologice structurate, precum și tehnici proiective. Prin lucrarea cu psihologul și pedagogul special, evaluăm starea psihologică a pacientului pe baza căreia determinăm abordarea terapeutică în tratament, care este individualizată pentru fiecare pacient.

Psihoterapie

Colaborarea terapeutică cu psihologi și pedagogi speciali, precum și psihoterapeuți din diferite orientări terapeutice, este axată pe modificarea gândurilor și atitudinilor față de boală. Pe baza acestor gânduri și atitudini, prin intermediul terapiei, se ajunge la schimbări comportamentale, ceea ce este crucial în perioada de reabilitare pentru menținerea unei stări psihice stabile. În cadrul terapiei, se dezvoltă, de asemenea, o perspectivă diferită asupra vieții după tratament, precum și o perspectivă asupra trecutului. 

Tratamentul presupune o combinație de farmacoterapie și psihoterapie, cu medicamentele de bază pentru ameliorarea simptomelor, acestea fiind antidepresivele, în special cele care fac parte din clasa inhibitorilor selectivi ai recaptării serotoninei. Medicamentele anxiolitice sunt utilizate doar în stadiile incipiente și sunt eliminate rapid din terapie. Aceasta se întâmplă deoarece aceste medicamente prezintă un potențial de dependență foarte mare dacă sunt administrate pe termen lung și fără supraveghere medicală.

Pentru tratamentul tulburărilor anxioase, terapia cognitiv-comportamentală este metoda preferată față de celelalte forme de psihoterapie. Învățăm pacienții despre tehnici de auto-ajutorare, exerciții de respirație și efectuăm meditație ghidată, găsim modalități de control al fricilor fără utilizarea medicamentelor.

Proceduri pentru tratarea dependentei psihice

În cadrul tratamentului problemelor psihice, pe lângă farmacoterapie, pacientul urmează proceduri psihologice împreună cu un psiholog și un pedagog specializat, axate pe întărirea mecanismelor volitive. Procedurile implică terapie psihologică în combinație cu farmacoterapie. 

Aceasta constă într-o combinație de ședințe de psihoterapie cu perfuzie intravenoasă de transmediatori, ceea ce permite creșterea potențialului terapeutic la nivel maxim și psihoterapie prin care psihologul sau pedagogul specializat acționează sugestiv asupra subconștientul pacientului cu ajutorul medicamentului.

Educatia pacientilor si a membrilor familiei

În timpul tratamentului cu pacienții și familiile acestora, psihologul și pedagogul specializat, bazându-se pe evaluările anterioare, oferă educație despre boală. Educația implică înțelegerea bolii dintr-o perspectivă medicală, identificarea factorilor declanșatori care au contribuit și menținut boala, precum și evaluarea consecințelor directe. Partea crucială a educației este legată de partea de reabilitare care începe după tratamentul spitalicesc, numită și partea ambulatorie, care se desfășoară în următorul an.

Spital pentru tratarea bolilor de dependenta MedTiM

Program de lucru

Program de lucru și primirea pacienților
în fiecare zi, de la 00-24h

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Proceduri regenerative

În prețul tratamentului pe o durată de 7 zile este inclusă o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință de salinoterpie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi:

  • camera hiperbarică,
  • perfuziile hepatometabolice,
  • perfuziile metabolice,
  • Oxygen LED spa capsulă,
  • saună cu infraroșu,
  • plasmefereză,
  • salinoterapie,
  • masaj/drenaj limfatic.

 

În ceea ce privește tratamentul pe o durată de 14 zile, prețul tratamentului include o sesiune de masaj/drenaj limfatic, 5 perfuzii hepatometabolice și o ședință de salinoterapie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, perfuziile hepatometabolice, perfuziile metabolice, Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză, salinoterapie, masaj/drenaj limfatic.

În prețul tratamentului este inclusă o sesiune de plasmefereză, 5 perfuzii metabolice, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință de salinoterapie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică,Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză suplimentară, salinoterapie și masaj/drenaj limfatic.
În prețul tratamentului sunt incluse 5 perfuzii metabolice, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință de salinoterapie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză, salinoterapie și masaj/drenaj limfatic.
În prețul tratamentului sunt incluse 2 sesiuni de plasmefereză, 5 perfuzii metabolice, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință de salinoterapie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză suplimentară, salinoterapie și masaj/drenaj limfatic.

În prețul tratamentului pe o durată de 10 zile sunt incluse 5 perfuzii regenerative, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință de salinoterapie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, capsula spa cu oxigen LED, sauna cu infraroșu, plasmefereză, cameră de sare și masaj/drenaj limfatic. 

În ceea ce privește tratamentul pe o durată de 14 zile, prețul tratamentului include o sesiune de plasmefereză, 5 infuzii regenerative, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință într-o cameră de sare. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză, salinoterapie și masaj/drenaj limfatic.

În prețul tratamentului sunt incluse 2 sesiuni de plasmefereză, 5 perfuzii metabolice, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință de salinoterapie. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză suplimentară, salinoterapie și masaj/drenaj limfatic.
În prețul tratamentului este inclusă o sesiune de plasmefereză, 5 perfuzii metabolice, o sesiune de masaj/drenaj limfatic și o ședință într-o cameră de sare. Alte tratamente regenerative sunt disponibile contra cost, cum ar fi: camera hiperbarică, Oxygen LED spa capsulă, saună cu infraroșu, plasmefereză suplimentară, salinoterapie și masaj/drenaj limfatic.

Dezintoxicarea prin perfuzii in tratamentul dependentei de opiacee

Zilnic, pacienții care sunt tratați pentru dependența de opioide primesc perfuzii care conțin complexe de vitamine și aminoacizi care ajută la detoxifiere.

UROD

Ultra-rapid detox este primul pas în tratamentul dependenței de opiacee și o procedură extrem de importantă în prevenirea recidivelor care apar din cauza sevrajelor fizice de opiacee. Pe lângă procedurile de dezintoxicare, se utilizează și farmacoterapie pentru a oferi suport în realizarea unei abstinențe pe termen lung de la utilizarea ilegală a opiaceelor. Metoda de dezintoxicare ajută organismul să elimine opioidele într-un mod mai rapid și mai puțin dureros. 

UROD este o procedură de dezintoxicare care se efectuează sub anestezie generală într-o unitate de terapie intensivă și durează între 6 și 8 ore. În timpul procedurii ultra-rapide de dezintoxicare, detoxifierea de opioide este indusă prin administrarea unei injecții bolus cu doze foarte mari de antagonist opioid (naloxon) sub anestezie generală sau sedare profundă. Procedura UROD este efectuată de un anestezist.

PROCEDURI PENTRU TRATAREA DEPENDENTEI PSIHICE

În cadrul tratamentului pentru dependența de substanțe psihoactive, pacientul participă alături de psiholog și pedagog special la proceduri care vizează reducerea dorinței pentru efectul substanței psihoactive. Aceste proceduri implică terapia psihologică în combinație cu farmacoterapia. 

Aceste proceduri includ crearea unui reflex condiționat de aversiune față de substanța psihoactivă – proceduri aversive, combinând ședințe de psihoterapie cu perfuzie intravenoasă de transmediatori, ceea ce permite maximizarea potențialului terapiei psihoterapeutice, și psihoterapie prin care psihologul sau pedagogul specializat acționează sugestiv asupra subconștientul pacientului cu ajutorul unui medicament.

BLOCANTUL

La finalul tratamentului, fiecare pacient care a urmat procedurile pentru tratarea dependenței psihice primește un implant lichid (injectabil). 

Efectul injecției durează 28 de zile, după care pacientul trebuie să primească din nou aceeași doză pentru următoarele 28 de zile. Se recomandă ca în următorul an pacientul să primească acest blocant, deoarece reprezintă un bun bloc mintal și fizic împotriva posibilelor crize psihice care ar putea duce la recidivă.

În plus față de blocant, pacientului i se prescrie farmacoterapie corespunzătoare și se recomandă continuarea psihoterapiei. În cazul în care există contraindicații pentru blocant, pacientului i se prescriu tablete cu efect de 24 de ore, care se administrează alături de terapia regulată prescrisă de medicul psihiatru la sfârșitul tratamentului spitalicesc. Primul blocant este inclus în prețul tratamentului.

La finalul tratamentului, fiecare pacient care a trecut prin dezintoxicare și a fost verificat dacă organismul este curățat de opiacee, primește implantul de Naltrexona sub formă lichidă. Efectul injecției durează 28 de zile, după care pacientul trebuie să primească din nou aceeași doză pentru următoarele 28 de zile. 

Se recomandă ca în următorul an pacientul să primească acest blocant, deoarece reprezintă nu numai un bloc fizic, ci și mintal împotriva posibilelor crize psihice care ar putea duce la recidivă. În plus față de blocant, pacientului i se prescrie farmacoterapie corespunzătoare și se recomandă continuarea psihoterapiei.

În cazul în care există contraindicații pentru injecția de Naltrexona, pacientului i se prescriu comprimate cu efect de 24 de ore, care se administrează alături de terapia regulată prescrisă de medicul psihiatru la sfârșitul tratamentului spitalicesc. În cazul tratamentului pe o durată de 10 zile, blocantul nu este inclus în prețul tratamentului, în timp ce în cazul tratamentului pe o durată de 14 zile, primul blocant este inclus în prețul tratamentului.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.