Ingrijire ambulatorie si acordarea de suport pacientilor

Suportul după încheierea tratamentului este extrem de important pentru pacient! Fiecare pacient care trece prin tratamentul în clinica noastră MedTim nu se oprește din terapie la externare din centrul nostru, ci continuă cu îngrijirea ambulatorie timp de un an. 

Îngrijirea ambulatorie implică vizite lunare la clinica noastră pentru controale, reînnoirea implanturilor (injecțiilor blocante), consultații cu medicul psihiatru pentru ajustarea sau reducerea farmacoterapiei și evaluarea perioadei anterioare.

În plus față de contactul personal prin controale lunare, fiecare pacient are, de asemenea, acces la suport psihologic după tratament prin convorbiri telefonice cu un psiholog sau un pedagog specializat care i-a ghidat prin procedurile psihologice în timpul tratamentului și a inițiat procesul de psihoterapie și educație.

Urmarim pacientul in mod continuu pe durata ingrijirii ambulatorie

Suportul post-tratament în spital nu este îndreptat doar către pacient, ci și către familia acestuia. Întreaga echipă a clinicii noastre participă activ la furnizarea serviciilor pe durata fazei ambulatorii. 

După încheierea tratamentului, fiecare pacient și familia sa primesc îndrumări privind abstinența (de a nu consuma substanțe psihoactive). Aceste îndrumări nu sunt impuse ca restricții, ci ca suport psihologic care, împreună cu implantul, facilitează începutul abstinenței pentru pacient și familia sa. Acest suport implică adaptarea la comportamente noi și, prin urmare, reacția în cazul nerespectării regulilor.

Cu ajutorul nostru, fiecare pacient poate depăși provocările și poate începe o viață nouă!

Ingrijire ambulatorie a persoanelor dependente

Îngrijirea ambulatorie a persoanelor dependente începe după încheierea tratamentului spitalicesc și durează 12 luni. Pacienții sunt obligați să se prezinte la controale lunare la medicul psihiatru, cu care se desfășoară discuții referitoare la perioada anterioară, se ajustează sau se reduce farmacoterapia, după care se obține o impresie generală despre pacient și familia sa în situațiile din post-tratament.

Este obligatoriu ca pacienții să vină la control însoțiți de un membru al familiei pentru a oferi informații suplimentare. Pe baza acestor informații, medicul psihiatru stabilește cursul ulterior al farmacoterapiei și oferă sugestii pentru continuarea funcționării în perioada următoare, până la următorul control. 

Verificarea respectării regulilor de reabilitare pe care pacientul și familia sa le primesc la finalul tratamentului spitalicesc este obligatorie. Aceste reguli de reabilitare facilitează în mod semnificativ adoptarea unei abstinențe stabile, deoarece, aplicându-le, pacienții sunt protejați de situațiile care ar putea fi potențiali declanșatori, în special crizele psihice acute și recidivele.

Dacă pacientul are un implant, acesta trebuie reînnoit în termen de 28 de zile. În cazul în care pacientul nu se simte stabil și solicită un control mai devreme, poate programa un control de urgență prin telefon.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Echipa noastra medicala este intotdeauna alaturi de pacient si familia sa

În caz de criză psihică sau orice altă senzație neplăcută în timpul fazei ambulatorii, pacientul este supus unei evaluări urgente pentru a primi asistență farmacologică și psihologică și pentru a preveni recidivele. 

Verificările ambulatorii regulate sunt importante pentru recuperarea completă a pacienților, dar acestea nu sunt suficiente. Este crucial ca pacientul să urmeze instrucțiunile medicilor, dar și să fie conștient de factorii care ar putea provoca probleme în viața sa.

De asemenea, este important ca pacientul să stabilească o dinamică zilnică complet diferită după tratament, ceea ce implică schimbarea intereselor, a mediului social (socializarea cu persoane care nu au probleme de dependență), participarea activă la activități sportive, căutarea unor hobby-uri, continuarea educației dacă aceasta a fost începută, pentru a evita plictiseala care adesea poate declanșa recidiva.

Când pacientul se vindecă și se reabilitează, începe o viață nouă, dar în același mediu. Dacă doar pacientul trece prin schimbări și tratament, fără a exista schimbări în mediul său, vor apărea modificări care cu timpul se estompează. Pacientul revine rapid la modelele comportamentale dependente. De aceea, este important să implicăm familia în tratament ca factor cheie în perioada de reabilitare. De asemenea, prietenii pacientului care pot ajuta în faza de resocializare reprezintă un mare avantaj pentru el. Acest lucru este important pentru a evita declanșatorii care provoacă crize și care împiedică recuperarea.

Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.