Ergoterapia - Timp liber de calitate
În primul rând, ergoterapia este extrem de importantă pentru tratamentul pacienților dependenți. Mai precis, aceasta este ceea ce se numește ergoterapie în cadrul tratamentului spitalicesc al dependenței. Pe scurt, ea cuprinde toate activitățile care sunt manuale, creative, recreative, educative și altele.
Scopul său este de îmbunătăți anumite funcții fizice și mintale ale pacientului. Rolul ergoterapiei este resocializarea și începutul schimbării. De asemenea, se desfășoară în paralel cu psihoterapia. Ergoterapia în psihiatrie pregătește pacientul pentru reintegrarea în mediul social.
Ergoterapeuții participă la lucrul cu pacienții, planificându-l și implementându-l în concordanță cu starea psihică a pacientului.
Este important să menționăm că lucrul poate fi organizat în grup și/sau individual, în conformitate cu interesele, dorințele și posibilitățile pacientului.
Psihologul și pedagogul specializat, cu sprijinul ergoterapeutului, conduc discuția cu pacientul, pe baza căreia organizează sau oferă recomandări pentru activitățile zilnice.
Ergoterapia in cadrul tratamentului medical
Aceasta este realizată la clinica MedTim în încăperi speciale în timpul după-amiezii, după ce pacienții au terminat partea medicală a tratamentului – proceduri medicale, teste, psihoterapie și instruire.
Cu toate acestea, nu este o parte obligatorie a tratamentului dependenței, dar este recomandată pentru că reprezintă o modalitate de petrecere a timpului liber cu calitate.
Cu sprijinul dumneavoastră, cei dragi dumneavoastră vor depăși provocările și vor începe o viață nouă!
Îndrumați-vă viața pe calea corectă
Ergoterapia se împarte în activități sportive, abilități manuale, tehnici de relaxare ca parte a procesului terapeutic (antrenament autogen, relaxare progresivă a mușchilor) și abilități psihosociale. De exemplu, în sala de mese și în camera de zi se găsesc console de jocuri Sony PlayStation și diverse jocuri de societate. În plus, pacienții care sunt stabilizați din punct de vedere fizic și mintal, cu aprobarea medicului și sub supravegherea personalului pentru siguranță, participă la excursii de o zi, organizate anterior.
Ergoterapeutul organizează comunitatea terapeutică împreună cu pacienții. Comunitatea terapeutică are sarcina de a implica pacientul în propriul său tratament și de a-l învăța despre responsabilitate. Ergoterapeutul lucrează la abilitățile și componentele psihosociale, inclusiv capacitatea de interacțiune socială și procesarea emoțională, adoptarea de noi valori și interese, pregătirea pentru noi roluri, dezvoltarea abilităților intrapersonale, exprimarea de sine, învățarea de a răspunde la provocările și schimbările vieții, gestionarea timpului și autocontrolul.
În timpul tratamentului, ergoterapeutul monitorizează interesele fiecărui pacient, îi îndrumă și înregistrează progresul funcțiilor cognitive la începutul și la sfârșitul tratamentului spitalicesc. Acesta este unul dintre indicatorii modului în care pacientul a reacționat la toate tratamentele și procedurile medicale pe parcursul tratamentului spitalicesc.
Divertisment in clinica
- Divertismentul digital (consola PlayStation): Jocurile video pot servi ca o distracție pozitivă și pot oferi pacienților o evadare temporară de la stresul și provocările cu care se confruntă. De asemenea, ele pot stimula dezvoltarea abilităților sociale și crearea legăturilor între pacienți.
- Activitățile sportive (tenis de masă și biliard): Participarea la activități sportive recreative poate aduce beneficii fizice și mintale. Acestea încurajează socializarea, activitatea fizică și pot contribui la gestionarea stresului. Aceste activități pot contribui în special la relaxare și spiritul de echipă.
Oferind o gamă variată de divertisment, clinica recunoaște importanța satisfacerii nevoilor holistice ale pacienților, luând în considerare bunăstarea lor fizică, emoțională și socială. Aceste activități pot juca, de asemenea, un rol în crearea unui mediu terapeutic care susține conexiunea dintre pacienți și personalul medical.
Avem grijă ca aceste activități să fie integrate într-un mod care să se potrivească obiectivelor terapeutice specifice ale clinicii și să sprijine procesul de recuperare al pacienților. Acest lucru va contribui la crearea unei experiențe pozitive și incluzive pentru persoanele care trec prin tratament.
Plimbari organizate in scopul relaxarii si activitatiilor culturale
- Bunăstare emoțională: Plimbările pentru relaxare oferă pacienților o pauză de la rutina lor zilnică, ceea ce poate contribui la reducerea stresului și îmbunătățirea bunăstării emoționale. Explorarea locurilor culturale poate, de asemenea, să provoace emoții pozitive și stimulative.
- Evadare temporară: Plimbările pentru relaxare oferă o evadare temporară din cadrul clinic, permițând pacienților să se desprindă de griji și să simtă experiențe pozitive în afara mediului de îngrijire.
- Educație culturală: Plimbările culturale oferă pacienților oportunitatea de a descoperi și aprecia bogăția culturală a Serbiei. Acest lucru poate include vizite la locuri istorice, care pot fi educative și intelectual stimulative.
- Reintegrare socială: Plimbările culturale pot ajuta pacienții să se pregătească pentru reintegrarea socială după șederea în clinică. Expunerea la activități și locuri de socializare poate contribui la întărirea abilităților sociale și creșterea încrederii în sine.
Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.