Dezintoxicarea organismului a persoanei dependente
Dezintoxicare fizica a persoanei dependente
Dezointoxicarea corpului unei persoane dependente reprezintă primul și unul dintre cei mai importanți pași în tratamentul pe termen lung al dependenței. Concret, dezintoxicarea medicală constituie primul pas în tratarea dependenței de opiacee și alte substanțe psihoactive.
Dezintoxicarea medicală este un proces extrem de important pentru prevenirea recidivelor, adică a crizelor repetate cauzate de simptomele fizice. Procedurile includ farmacoterapia ca suport în stabilirea abstinenței pe termen lung de la utilizarea ilegală a opiaceelor și altor substanțe psihoactive.
,,Tratamentul de dezintoxicare’’ la clinica MedTim ajută persoana dependentă, respectiv corpul său, să elimine mai rapid substanțele toxice.
Dezintoxicare nedureroasa, sigura si aprobata
Sub supravegherea personalului medical specializat.
Durata programului de dezintoxicare depinde de tipul și cantitatea substanței pe care utilizatorul o consumă. Acest tratament durează cel puțin o săptămână. Mai exact, dezintoxicarea presupune ca pacientul să primească substanțele necesare prin perfuzii, proceduri și medicamente.
În cadrul procedurii UROD (dezintoxicare ultra-rapidă), curățarea organismului de opiacee se realizează prin administrarea unor doze mari de antagonist opioid (naloxon). De asemenea, în timpul procedurii UROD, pacientul este sub anestezie totală sau sedare profundă timp de 6 până la 8 ore, ceea ce face ca procedura de dezintoxicare să fie efectuată în terapie intensivă și sub supravegherea unui anestezist.
Tipuri de dezintoxicare disponibile in clinica noastra:
- Dezintoxicare de alcool (dezalcoolizare);
- Dezintoxicare de canabis;
- Dezintoxicare de cocaină;
- Dezintoxicare de opiacee;
- Dezintoxicare de heroină;
- Curățarea organismului de antidepresive sau benzodiazepine.
Îndrumați-vă viața pe calea corectă
Dezintoxicarea va ajuta sa reduceti si/sau sa ameliorati simptomele.
Dezintoxicare de alcool (dezalcoolizare)
Având în vedere că ficatul este principalul „laborator” al corpului nostru și un organ vital fără de care o persoană nu poate supraviețui, funcționarea acestuia este extrem de importantă. Consumul excesiv de alcool afectează calitatea funcției hepatice. Ficatul este responsabil, printre altele, de detoxifierea organismului.
Prin detoxifierea ficatului, îl „ajutăm” să proceseze și să elimine numeroase toxine și produse care afectează sănătatea. În acest context, detoxifierea se realizează prin perfuzii zilnice pe care pacientul le primește. Mai exact, pacientul primește complexe de vitamine, aminoacizi și hepatoprotectori care accelerează funcționarea ficatului și ajută la eliminarea toxinelor din organism.
Sindromul de abstinenta (starea de sevraj)
Sindromul de abstinență este o stare gravă care apare la persoanele dependente care încetează brusc consumul de substanțe psihoactive. Cu alte cuvinte, este o nevoie urgentă de consum a produsului obișnuit pentru persoana dependentă. Simptomele apar de obicei câteva ore după întreruperea consumului de substanțe psihoactive.
Sindromul de abstinență este greu de suportat pentru persoanele dependente atunci când sunt singure acasă. De aceea, se recomandă implementarea unui program de dezintoxicare într-un mediu spitalicesc, tocmai pentru că starea de sevraj poate fi insuportabilă pentru persoană și înfricoșătoare pentru familie.
Sindromul de abstinenta este insotit de urmatoarele simptome:
- Transpirație excesivă;
- Dureri musculare;
- Tremurături;
- Insomnie;
- Atacuri de panică;
- Anxietate;
- Schimbări de dispoziție;
- Diaree;
- Vărsături;
- Delirium tremens...
Sau contactați-ne prin completarea formularului de e-mail de mai jos.