Renunțarea sigură la alcool – Iată cum să renunți la alcool pentru totdeauna!

Terapie pentru dezalcoolizare și tratamentul alcoolismului

Alcoolul este o substanță legală și larg disponibilă care reduce inhibițiile și are o gamă largă de efecte negative. Tocmai din cauza faptului că alcoolul este legal și poate fi găsit la fiecare pas, mulți cred greșit că această substanță nu este periculoasă. Mai mult, majoritatea trăiește într-o iluzie în care cred că alcoolul nu este un drog! Cu toate acestea, adevărul este complet opus. Aceasta o știu cel mai bine și o simt pe pielea lor alcoolicii. Odată ce alcoolul devine o obișnuință, iar obișnuința un viciu destructiv, renunțarea la alcool nu este deloc o sarcină ușoară.

Consumul cronic, excesiv și necontrolat de alcool duce aproape cu certitudine la alcoolism. Aceasta este o boală a dependenței din care este foarte greu, chiar imposibil, să ieși singur. Așadar, nu toți cei care consumă alcool sunt alcoolici. Dar, atunci când o persoană nu are control asupra utilizării alcoolului și alcoolul controlează acțiunile acelei persoane, se poate afirma cu siguranță că există o tulburare de consum de alcool.

Renunțarea la alcool într-un mod medical verificat și de încredere este singura modalitate prin care o persoană poate scăpa pentru totdeauna de acest viciu!

Alcoolismul este o boală complexă și progresivă care, încet dar sigur, cuprinde și distruge viața individului și a celor dragi lui. Se intră în alcoolism lent și treptat, popular spus „pahar cu pahar”. Chiar și alcoolicii, atunci când își amintesc de prima băutură sau de prima beție, nu și-ar fi putut imagina niciodată că vor deveni dependenți de alcool. Mai mult, credeau că lor nu li se va întâmpla niciodată și că nu poate să li se întâmple!

Deja atunci când ajungi în faza în care o persoană nu poate trece o zi fără alcool, adică nu poate funcționa normal fără alcool în sistemul său, începe căutarea soluțiilor. Atunci, familia alcoolicului, dar și dependenții, se întreabă cel mai adesea „cum să renunți la alcool”, „cum să renunți cel mai ușor la alcool”, „dacă există un remediu natural pentru alcoolism” și așa mai departe.

Aflați din textul nostru ulterior cum să vă vindecați de alcool, cum arată dezintoxicarea verificată de alcool. Uitați-vă și cum se desfășoară renunțarea eficientă și eficace la alcool.

De ce este greu să renunți la alcool?

Tulburarea de consum de alcool și alcoolismul pot duce la multe efecte secundare fizice, psihologice și sociale. De la creșterea în greutate, la boli hepatice cauzate de alcool și violență în familie, până la pierderea veniturilor, violență în familie și moarte. Atunci când alcoolismul atinge un nivel maxim, încercarea de a renunța la alcool poate fi extrem de dificilă și complicată.

Principalul motiv pentru care este foarte greu pentru un alcoolic să renunțe la alcool este dorința intensă pentru această substanță. Mai exact, atunci când o persoană încetează brusc și subit să mai bea, apar o serie de simptome neplăcute ale sindromului de abstinență de alcool, despre care vom vorbi mai multe mai târziu.

Starea de sevraj alcoolic este astfel încât alcoolicul, dorind să evite sau să atenueze simptomele neplăcute și dureroase, recurge din nou la alcool. Cu toate acestea, de data aceasta, el consumă alcool în cantități mai mari. Disponibilitatea alcoolului la fiecare pas complică și mai mult problema renunțării la alcool, deoarece facilitează complet posibilitatea recidivei.

S-au realizat numeroase studii pe tema „de ce este greu să renunți la alcool”. Este șocant faptul că renunțarea la alcool este, de fapt, mult mai dificilă decât renunțarea la orice altă substanță psihoactivă. Modul în care alcoolul afectează creierul și schimbările care au loc în creier din cauza influenței etanolului pot explica într-o oarecare măsură de ce renunțarea la alcool nu este o provocare ușoară.

Tratamentul alcoolismului la o clinică specializată

Alcoolul și cele trei mari schimbări în creier

Eliberarea dopaminei

Una dintre primele schimbări care se petrec în creier și din cauza cărora oamenii devin dependenți de alcool și de ce renunțarea la alcool este dificilă este stimularea eliberării dopaminei. Alcoolul, ca substanță psihoactivă, influențează producția acestui neurotransmițător responsabil pentru reglarea sentimentelor de plăcere și satisfacție.

Eliberarea acestei substanțe chimice influențează sistemul de recompensare din creier, stimulând un interes mare al oamenilor pentru alcool și plăcerea de a consuma. Astfel, oamenii continuă să bea, deoarece creierul, datorită eliberării dopaminei, învață să asocieze această substanță cu experiențe pozitive.

Toleranța

Cu toate acestea, pe măsură ce persoana continuă să bea mult și frecvent, are loc o altă mare schimbare în creier. Mai exact, creierul devine, în timp, sensibil la eliberarea dopaminei, ceea ce face ca plăcerea de a consuma băuturi alcoolice să înceapă să se estompeze și să dispară. Pe măsură ce creierul și corpul devin tolerante la alcool, persoana trebuie să bea cantități din ce în ce mai mari și la intervale mai frecvente pentru a se „simți bine”.

Exact în acest stadiu începe tranziția de la „a te bucura de alcool” la „a consuma alcool în mod necontrolat”. Acesta este punctul în care se poate spune că a apărut o tulburare de consum de alcool – un pas spre alcoolism.

Compensarea și toleranța suplimentară

A treia mare schimbare are loc cu expunerea repetată a creierului la alcool. Alcoolul este un depresor al sistemului nervos central, ceea ce înseamnă că această substanță încetinește anumite activități ale sistemului nervos central. Atunci când o persoană bea mult și necontrolat, este sigur că va apărea o încetinire a respirației și a ritmului cardiac. De asemenea, persoana va avea probleme semnificative cu coordonarea mișcărilor și capacitatea de judecată. Cu siguranță, în cele din urmă apare dezvoltarea toleranței. Persoana se va simți astfel încât trebuie să bea în fiecare zi pentru a funcționa, pentru a „supraviețui”.

Pe măsură ce creierul se obișnuiește cu alcoolul, acesta compensează aceste efecte depresive sau încetinite. Face acest lucru prin creșterea activităților glutamatului – una dintre principalele substanțe chimice excitatorii din creier. Cu alte cuvinte, creierul reacționează prin a deveni mai activ în prezența alcoolului. Chiar și atunci când persoana nu bea, creierul rămâne în această stare excitabilă.

Cu creierul în această stare hiperactivă, o persoană cu probleme cronice de abuz de alcool va avea un somn afectat, va fi anxioasă și va începe să tremure. Creierul are, atunci, nevoie de efectele sedative ale alcoolului pentru a atenua efectul substanței chimice, pentru ca persoana să se simtă normal. Cu alte cuvinte – persoana continuă să bea din nou.

Remediu natural pentru alcoolism și renunțarea naturală la alcool – mit sau adevăr?

Deși milioane de oameni din întreaga lume se luptă cu alcoolismul și tulburarea de consum de alcool, din păcate, un număr mic dintre ei caută tratament. Un număr mare de oameni crede că există un remediu natural miraculos pentru alcoolism. Așadar, se pune întrebarea – există un remediu natural împotriva alcoolismului? Și dacă răspunsul este afirmativ, în ce măsură este eficientă renunțarea la alcool prin metode naturale în lupta împotriva alcoolismului?

Pe internet, desigur, pot fi găsite numeroase articole pe acest subiect, precum și faptul că un remediu natural pentru alcoolism sau anumite picături pentru renunțarea la alcool pot preveni eficient (ab)uzul de alcool. Cu toate acestea, este cu adevărat așa?

Alcoolismul este o boală insidioasă și progresivă care, aproape fără să ne dăm seama, intră în viața unei persoane și se dezvoltă treptat. Aceasta este o boală care, de fapt, se poate dezvolta ani de zile înainte ca persoana să își dea seama că are o problemă cu alcoolul. Cu alte cuvinte, alcoolismul nu este o stare care poate fi tratată, și cu atât mai puțin poate fi vindecată într-un timp scurt și în condiții casnice. Mai precis, nu există scurtături pentru renunțarea la alcool, nici tincturi sau picături pentru renunțarea la alcool care pot renaște o persoană și oferi efectul dorit al renunțării complete la alcool.

Un remediu natural împotriva alcoolismului, precum și orice amestec de ceaiuri sau tincturi, nu va dăuna organismului. Dar, de asemenea, trebuie subliniat clar că renunțarea la alcool prin metode naturale NU POATE oferi efectul complet și total, care este renunțarea completă la alcool! 

Așadar, unul dintre cele mai mari mituri este că renunțarea la alcool, cu sau fără ajutorul remediilor naturale pentru alcoolism, este posibilă și sigură acasă. Dimpotrivă, aceasta este o activitate foarte periculoasă, deoarece persoana poate experimenta numeroase efecte secundare, cum ar fi paranoia, halucinații, delirium tremens (nebunia alcoolică), complicații cardiovasculare și cardiace… În cazuri extreme, poate duce la moarte!

În plus, un remediu natural pentru alcoolism, adică medicamentele pe bază de plante, necesită o autodisciplină extrem de mare și o voință puternică. Există o percepție greșită în unele părți ale publicului că pentru a renunța la alcool și a înceta consumul este nevoie de „doar puțin mai multă autocontrol”. Consumul regulat și îndelungat de alcool ÎNLOCUIEȘTE structura chimică a creierului.

Chimia modificată a creierului nu poate fi tratată sau compensată prin autocontrol, pe care persoana l-a pierdut deja prin abuzul de alcool. Din toate motivele menționate, renunțarea la alcool și detoxifierea de alcool necesită întotdeauna tratamente medical verificate și de încredere, precum și medicamente testate farmacologic împotriva alcoolismului.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Cum să renunți la alcool și sevrajul alcoolic

,,Cum să renunți la alcool“ este una dintre cele mai frecvente întrebări pe care le pun, în cea mai mare măsură, familiile alcoolicilor sau alte persoane apropiate acestora. Desigur, întrebarea „cum să renunți la alcool pentru totdeauna” este caracteristică și alcoolicilor, dar doar atunci când se află în stadii avansate ale acestei boli. Experiența a arătat că alcoolicii sau familiile acestora, de obicei, solicită tratament în etape tardive ale alcoolismului. Mai precis, ei se prezintă la tratament atunci când problema devine cu adevărat serioasă și amenință sănătatea.

Înainte de a analiza cum să renunți la alcool, este esențial să vedem ce se întâmplă atunci când o persoană, după consumul regulat și compulsiv de alcool, rămâne fără alcool în organism. Atunci când alcoolicul încetează brusc să bea, se ajunge la o stare numită sindromul de abstinență alcoolică. În termeni generali, sindromul de abstinență și renunțarea la orice substanță psihoactivă sunt dificile și neplăcute. Totuși, alcoolul este una dintre puținele droguri care pot provoca o stare de sevraj fatală, având în vedere că simptomele sevrajului alcoolic pot fi periculoase pentru viață!

Vestea bună este că renunțarea la alcool poate fi sigură și fără riscuri, dar doar dacă este realizată într-o instituție adecvată de tratament al dependenței de droguri. În acest sens, este foarte important ca persoana să beneficieze de un program de tratament verificat. Dezintoxicarea organismului de alcool trebuie să fie realizată sub supravegherea unei persoane specializate.

Nu trebuie să încercați niciodată să renunțați la alcool pe cont propriu și în condiții domestice, deoarece această experiență poate avea un final fatal! Ispita de a reveni la consumul de băuturi alcoolice, pentru a preveni simptomele neplăcute ale sindromului de abstinență, este mult prea mare! Sevrajul alcoolic este provocat de toleranța organismului și a creierului la această substanță. Așadar, persoana, respectiv organismul său, a devenit fizic dependent de alcool. Așa cum am subliniat, alcoolul este un depresor al sistemului nervos central care schimbă modul în care funcționează creierul. Mai exact, consumul de alcool determină creierul să producă mai mult GABA (acid gama-aminobutiric, un neurotransmițător care face ca persoana să se simtă calmă și euforică), dar și mai puțin glutamat (neurotransmițător).

Pentru a echilibra această relație, creierul începe, în cele din urmă, să producă mai puțin GABA și mai mult glutamat. După ce o persoană încetează brusc consumul de alcool, creierul acesteia este, pe scurt, „derutat”. Efectele acestei dezechilibre se manifestă prin simptomele sevrajului alcoolic, cum ar fi tremorul și anxietatea.

Intensitatea acestor simptome depinde de numeroși factori, inclusiv:

  • Cât de des bea persoana;
  • De cât timp bea persoana;
  • Când și în ce mod persoana încetează brusc consumul de alcool;
  • Starea generală de sănătate a persoanei;
  • Există alte probleme psihice în momentul încetării consumului de alcool.

În general, dacă o persoană a consumat mult alcool pe o perioadă lungă (luni sau ani), intensitatea simptomelor de renunțare la alcool va fi mai mare și mai puternică.

Clinica MedTim oferă tratamente pentru dependența de alcool.

Cum să renunți cel mai ușor la alcool și simptomele sevrajului alcoolic

Așa cum am subliniat de mai multe ori, renunțarea la alcool în condiții domestice și pe cont propriu nu este niciodată o soluție recomandabilă. Motivul constă tocmai în simptomele dureroase, neplăcute și deloc confortabile ale sevrajului alcoolic. În termeni generali, fiecare alcoolic va experimenta sevraj alcoolic într-un mod diferit. Unii vor avea simptome mai severe, iar alții simptome mai ușoare. Totuși, din cauza acestei stări destul de neplăcute, fiecare dintre ei va dori să știe răspunsul la întrebarea „cum să renunți la alcool cel mai ușor”.

Simptomele acestui sevraj pot varia de la moderate la extrem de severe, chiar fatale. Printre altele, unele dintre aceste simptome includ:

  • Anxietate;
  • Confuzie și dezorientare;
  • Oboseală;
  • Dureri de cap;
  • Bătăi rapide și puternice ale inimii (palpitații);
  • Tensiune arterială crescută (hipertensiune);
  • Insomnie și coșmaruri;
  • Iritabilitate, agitație;
  • Nausee și vărsături;
  • Tremor și spasme;
  • Schimbări de dispoziție;
  • Transpirație excesivă;
  • Pierdere a apetitului;
  • Pupile dilatate.

Un număr mare de oameni care caută o modalitate de a renunța cel mai ușor la alcool au deja experiență cu sevrajul alcoolic. Din păcate, în cele mai multe cazuri, din cauza intensității simptomelor, persoana evită sau diminuează efectele stării de sevraj prin consumul repetat de alcool. Învățați din aceste simptome neplăcute, alcoolicii dezvoltă frica de a trece din nou prin această experiență dureroasă și neplăcută, motiv pentru care încep să bea din nou – dar de această dată mai des și în cantități mai mari.

Astfel, persoana intră oficial într-un cerc vicios al alcoolismului. Cu alte cuvinte, consumul de alcool nu mai reprezintă o plăcere și o satisfacție. Consumul de alcool devine o necesitate pentru a evita sevrajul alcoolic, provocat de toleranța organismului.

Cea mai mare parte a alcoolicilor va experimenta simptome ușoare până la moderate ale sevrajului alcoolic. Cu toate acestea, aproximativ 10% dintre toți alcoolicii pot experimenta simptome extrem de severe și periculoase pentru viață ale acestei stări. Acestea includ:

  • Febră și temperatură;
  • Respirație rapidă și bătăi cardiace extrem de accelerate;
  • Transpirație extremă;
  • Confuzie mentală;
  • Crize;
  • Paranoia;
  • Halucinații.

Cum să renunți la alcool pentru totdeauna – renunțarea autonomă la alcool poate fi fatală!

Adevărul este că renunțarea la alcool „pe cont propriu” poate provoca cu adevărat consecințe fatale pentru alcoolic, inclusiv moartea. Deși acest lucru se întâmplă rar în practică, pentru a înțelege cum să renunți la alcool pentru totdeauna, este necesar să înțelegem și stările sevrajului alcoolic care pot fi periculoase pentru viață!

Aceste stări includ:

Delirium tremens

Delirium tremens (nebunia alcoolică) reprezintă cu siguranță cea mai gravă complicație a alcoolismului și a renunțării autonome la alcool. Această stare se caracterizează prin simptome extrem de puternice și severe ale ssindromului de abstinență. Se estimează că riscul de delirium tremens la alcoolicii cronici este între 5 și 10 procente. Cu alte cuvinte, în medie, una din 20 de persoane care experimentează un sevraj alcoolic va suferi și de delirium tremens.

De asemenea, persoanele care sunt dependenți cronici de alcool sau care au suferit anterior sevraje alcoolice sunt expuse unui risc mai mare de delirium tremens. Majoritatea simptomelor delirium tremens apare în perioada de 2 până la 3 zile de la momentul în care persoana a încetat să bea.

Dacă dumneavoastră sau o persoană apropiată experimentați simptome de delirium tremens, este absolut necesar să căutați imediat ajutor specializat, pentru a realiza în cel mai scurt timp o dezintoxicare sigură a organismului de alcool!

Simptomele delirium tremens includ:

  • Stres emoțional și suferință mintală;
  • Oboseală;
  • Febră și temperatură;
  • Dezorientare;
  • Halucinații;
  • Supra-sensibilitate la sunete, atingere și lumină;
  • Agitație intensă și iritabilitate;
  • Confuzie intensă;
  • Teamă intensă;
  • Crize epileptice care pot provoca pierderea conștiinței;
  • Hipertermie;
  • Deficiențe de memorie;
  • Deshidratare;
  • Somnolență și oboseală.

În plus, delirium tremens se poate încheia cu decesul. Se estimează că rata mortalității (deceselor) cauzate de delirium tremens este foarte mare – aproximativ 25%!

Crize

Renunțarea autonomă la alcool, fără supravegherea personalului medical specializat, poate provoca crize care apar de obicei înainte de delirium tremens. În cazuri rare, aceste crize pot duce la moarte. De asemenea, statisticile arată că aproximativ o treime dintre alcoolicii care experimentează crize în timpul sevrajului alcoolic vor suferi ulterior delirium tremens.

Prin urmare, crizele în timpul sevrajului alcoolic reprezintă un indicator puternic la care trebuie să se acorde atenție. Crizele pot indica faptul că va apărea delirium tremens.

Insuficiență cardiacă și oprirea inimii (insuficiență cardiacă) 

Renunțarea la alcool pe cont propriu poate duce la probleme cardiace semnificative, din cauza modului în care alcoolul și alcoolismul afectează organele interne. Insuficiența cardiacă reprezintă un risc în special dacă persoana experimentează simptome de delirium tremens, ca parte a procesului de renunțare la alcool.

Renunțarea la alcool pe ore și zile

Durata de dezintoxicare de alcool, precum și intensitatea simptomelor sevrajului alcoolic, va varia de la o persoană la alta. Dacă vă întrebați „cât durează dezintoxicarea de alcool”, în cele mai multe cazuri, semnele sevrajului alcoolic apar și dispar într-o perioadă de 7 zile. Cu toate acestea, semnele pot dura mult mai mult, în special în etapa așa-numitei dezintoxicări post-acută de alcool.

De asemenea, un număr mare de persoane experimentează simptomele sevrajului alcoolic în trei etape:

  • PRIMA ETAPĂ: Începe în perioada de 6 ore de la ultimul consum de alcool și poate dura până la 7 zile;
  • A DOUA ETAPĂ: Începe în primele 48 de ore de la ultimul consum și poate dura până la o săptămână;
  • A TREIA ETAPĂ: Începe după 48 de ore de la ultimul consum și poate dura două până la trei zile.

1) PRIMA ETAPĂ A DEZINTOXICĂRII DE ALCOOL – SIMPTOME MODERATE

În această etapă, simptomele sevrajului alcoolic pot începe în termen de 6 ore de la ultimul consum de băutură alcoolică. Uneori, simptomele pot apărea și în termen de 12 ore. Aceste simptome sunt moderate, dar foarte neplăcute pentru alcoolic:

  • Greață;
  • Tremor și spasme;
  • Schimbări ale tensiunii arteriale (cel mai frecvent hipertensiune);
  • Anxietate;
  • Insomnie și alte probleme cu somnul;
  • Probleme cu apetitul.

Așa cum am subliniat, dezintoxicarea de alcool în prima etapă poate dura până la 7 zile.

2) A DOUA ETAPĂ A DETOXIFICĂRII DE ALCOOL – POSIBILE CRIZE ȘI ALTE SIMPTOME GRAVE

Simptomele grave ale dezintoxicării de alcool, inclusiv crizele, apar în primele 48 de ore (2 zile) de la ultimul consum. Un număr mare de alcoolici care trec prin dezintoxicarea de alcool pe cont propriu intră în această etapă și experimentează crize foarte neplăcute.

Chiar dacă persoana nu a experimentat simptome mai grave, incomode, după 48 de ore, există întotdeauna posibilitatea ca acestea să apară și mai târziu. Pe lângă crize, alcoolicul în această etapă poate avea și experiențe halucinatorii. A doua etapă atinge de obicei apogeul în perioada dintre 24 și 72 de ore după ultimul consum a persoanei.

3) A TREIA ETAPĂ A DEZINTOXICĂRII DE ALCOOL – DELIRIUM TREMENS

Aproximativ 50% din persoanele care experimentează a doua etapă și crize, aproape sigur vor experimenta și delirium tremens. „Ludicul alcoolic” (sau „nebunia bețivilor”), ca parte a celei de-a treia etape de dezintoxicare, apare în perioada dintre 48 și 72 de ore după ultimaul consum de băutură.

În plus, simptomele dezintoxicării în această etapă pot include transpirație, confuzie, febră, ritm cardiac accelerat și hipertensiune. În această etapă, simptomele dezintoxicării sunt cele mai intense și cele mai severe pentru alcoolic, în termeni de intensitate.

Această etapă durează, de obicei, între 2 și 3 zile, dar au fost înregistrate cazuri în care a durat până la o săptămână.

4) POSIBILA A PATRA ETAPĂ – DETOXIFICAREA POST-ACUTĂ DE ALCOOL

Unii oameni care trec prin procesul de dezintoxicare de alcool pot avea simptome de sevraj pe o perioadă mai lungă – de la câteva săptămâni și luni după ce au încetat consumul de alcool. De aceea, această etapă este numită sindromul de sevraj post-acut.

În această etapă, majoritatea simptomelor fizice ale dezintoxicării dispar, dar problemele psihologice, cum ar fi anxietatea, iritabilitatea și insomnia continuă, rămân.

Această etapă poate dura săptămâni, chiar luni, până la doi ani.

Nikol Cvetković

Traducător de limba română

Vă stăm la dispoziție în orice moment

Cum să te vindeci de alcoolism și cum să renunți la alcool?

Așa cum am putut observa, orice încercare de dezintoxicare de alcool pe cont propriu va fi dificilă, dar și imposibilă din cauza simptomelor dureroase ale sevrajului alcoolic menționat anterior. Există mulți alcoolici care încearcă dezintoxicarea acasă sau încearcă diverse remedii naturale pentru alcoolism, picături pentru dezintoxicare și așa mai departe. Cu toate acestea, efectele în aceste cazuri sunt aproape întotdeauna minime sau inexistente. Din acest motiv, alcoolicul, din cauza dorinței intense și a marelui pericol, recurge din nou la alcool ca singura consolare. Astfel, se pune întrebarea: cum putem renunța la alcool pentru totdeauna? Sau, cum ne putem vindeca de alcoolism o dată pentru totdeauna?

Dezintoxicarea de alcool începe cu recunoașterea că problema există și conștientizarea că dezintoxicarea de alcool acasă este imposibilă și nesustenabilă. Având în vedere că dezintoxicarea de alcool pe cont propriu se poate termina adesea cu moartea, este întotdeauna esențial să ne adresăm instituțiilor autorizate și calificate în care dezintoxicarea organismului de alcool se desfășoară într-un mod sigur și fiabil.

Prin urmare, răspunsul la întrebarea „cum ne putem vindeca de alcoolism” se află în ajutorul cuprinzător oferit de centrele de dezintoxicare de alcool calificate.

Având în vedere prevalența alcoolului în cultura noastră și accesibilitatea sa la fiecare colț, persoanele care se recuperează de alcoolism sunt constant bombardate de factori declanșatori pentru recidivă! De aceea, instituțiile autorizate pentru tratarea alcoolismului trebuie să fie echipate cu resurse adecvate care permit metode eficiente de control și eliminare a oricărei dorințe și posibilități de recidivă.

MedTiM este un spital modern și certificat pentru tratamentul bolilor de dependență, echipat conform celor mai recente standarde medicale europene. La clinica noastră lucrează medici internațional cunoscuți cu reputație mondială și experiență de mulți ani în domeniul tratamentului alcoolismului și al oricărei alte forme de dependență. Cu programele noastre inovatoare de tratament, abordarea individuală și aplicarea metodelor medicale dovedite, alcoolismul va dispărea pentru totdeauna!

MedTim – dezintoxicare de la acool rapidă, sigură și FĂRĂ DURERE

Alcoolismul este o boală complicată și progresivă care reprezintă o problemă serioasă nu doar pentru pacient, ci și pentru familie și cei mai apropiați oameni ai alcoolicului. Dependența de alcool distruge fiecare aspect al vieții individului – sănătatea, viața socială, familia, locul de muncă, situația financiară… De aceea, tratamentul dependenței de alcool la clinica MedTim presupune o abordare holistică, care include tratamente psihologice, farmacologice și sociale. În plus, ceea ce ne diferențiază de altele în ceea ce privește tratamentul alcoolismului este dezintoxicarea absolut sigură și nedureroasă!

Programele de tratament pentru alcoolism la clinica MedTim, printre altele, conduc pacientul printr-o dezintoxicare medicală sigură și eficientă. După tratamentul farmacologic urmează psihoterapia, care are ca scop schimbarea atitudinilor și obiceiurilor care au dus la problemă în primul rând!

Dezintoxicarea organismului de alcool la clinica MedTim reprezintă o etapă inițială și una dintre cele mai importante etape în tratamentul alcoolismului. Aceasta este o procedură foarte importantă care previne apariția recidivelor cauzate de crizele alcoolice. Dezintoxicarea organismului de alcool include perfuzii adecvate, vitamine, medicamente pentru calmare (anxiolitice) și beta-blocante care fac parte din grupul medicamentelor utilizate în terapia anti-abstinență!

Dezintoxicarea de alcool la clinica MedTim ajută pacientul să elimine substanțele toxice din organism într-un mod mai rapid! În procesul de tratament al alcoolismului și dezintoxicare, realizăm o curățare completă a ficatului de alcool. Prin dezintoxicare, „ajutăm” ficatul să proceseze și să elimine un număr mare de toxine și produse de degradare care afectează sănătatea pacientului.

Dacă vă întrebați cât durează dezintoxicarea de alcool la noi, răspunsul este între 2 și 4 zile. Procesul de curățare a organismului de alcool și durata acestuia depind de gradul de alcoolism al pacientului (cât de des a băut, cât de mult a băut, starea generală de sănătate a pacientului, tulburările mintale existente…). Scopul dezintoxicării de alcool, pe lângă curățarea completă a organismului de urmele de etanol, este și crearea unei abstinențe pe termen lung și eliminarea dorinței și recidivelor!

Dezalcoolizare completă și tratament la clinică

Renunțarea la alcool în clinica MedTim în doar 7 și 14 zile!

Clinica MedTim oferă tuturor pacienților o procedură completă și integrată pentru dezintoxicarea de alcool în perioada de doar 7 și 14 zile – fără terapie de substituție la finalul tratamentului! Aceasta înseamnă că la noi nu există metode de tratament pe termen lung, ineficiente și învechite, ca în numeroase alte instituții similare! Scopul nostru este să îndepărtăm fiecare pacient de consumul de alcool și să-l îndrumăm rapid pe calea corectă a vieții!

La finalul tratamentului și dezintoxicării de alcool, fiecare pacient primește un medicament unic împotriva alcoolului – implantul lichid, respectiv injecția cu Disulfiram! Acest blocator unic pentru alcool le permite pacienților să beneficieze de o perioadă în care sunt complet protejați de toate efectele alcoolului.

Principalul efect al acestui medicament, respectiv al blocatorului de alcool, constă în conștientizarea pacientului că va trebui să suporte consecințele negative asupra sănătății dacă consumă alcool în timpul administrării blocatorului! Efectul injecției cu Disulfiram durează 28 de zile, după care pacientul trebuie să primească din nou aceeași doză pentru următoarele 28 de zile. În această perioadă, pacientului i se oferă oportunitatea de a rezolva eficient, cu ajutorul psihologilor, psihiatrilor, psihoterapeuților și a altor membri ai personalului medical, toate problemele fizice și psihice care pot provoca dorința și atracția pentru alcool.

Se recomandă ca în următoarele 12 luni, de la data primei injecții primite, să se administreze Disulfiram ca medicament împotriva alcoolului și blocator de alcool. Pe lângă blocator, pacientului i se prescrie terapia farmacologică adecvată și se recomandă continuarea psihoterapiei. Dacă există anumite contraindicații pentru implantul lichid de Disulfiram, pacientului i se prescriu comprimate pentru dezintoxicarea de alcool – Esperal (Disulfiram solid). În cazul acestor pastile unice pentru dezintoxicarea de alcool, efectul durează 24 de ore și se iau împreună cu terapia prescrisă regulat la sfârșitul tratamentului spitalicesc.

Datorită Disulfiramului pe care îl administrăm pacienților noștri, persoana are o șansă incredibilă de a se detoxifia de alcool pentru totdeauna! Disulfiramul este un medicament extrem de eficient împotriva alcoolului și una dintre soluțiile la întrebarea „cum să te vindeci de alcoolism”! Cu toate acestea, trebuie menționat că blocatorii de alcool nu vindecă complet alcoolismul, ci sunt utilizați ca mijloc complementar în tratamentul acestui tip de dependență.

Ceea ce este cert este că implanturile cu Disulfiram sunt foarte eficiente, având în vedere că oferă o protecție de vârf în perioada solicitantă de resocializare după tratamentul terapeutic și spitalicesc. Procedura de implantare a blocatorului lichid este nedureroasă, simplă, nu lasă cicatrici și nu necesită suturare. Și ceea ce este cel mai important, rezultatul este vizibil imediat! După ce implantul este inserat, pacientul este protejat de efectele și influențele alcoolului!

Specialiștii din clinica MedTim realizează cu succes această procedură de mulți ani, demonstrându-se a fi o soluție foarte eficientă, de încredere și sigură în programul de tratament al alcoolismului! Prin prevenirea consumului repetat de alcool și crearea unei aversiuni, repulsii și dezgust față de băuturile alcoolice, Disulfiramul permite persoanei să rămână trează. Astfel, pacientul va fi mai motivat să rezolve sănătos problemele care au dus la dependență!

De ce să te tratezi de alcoolism în clinica MedTim?

Pacienții din clinica MedTim urmează un program complet de tratament care include: dezintoxicare, farmacoterapie, reabilitare, psihoterapie și psihostabilizare, precum și tratament ambulatoriu. Și toate acestea în doar 7 și 14 zile – fără tratamente de lungă durată și metode de tratament învechite!

După un tratament temeinic și o îngrijire și asistență medicală integrată în spitalul MedTim, pacientul va fi pregătit să pășească într-o viață nouă, sănătoasă, mai fericită și împlinită!

Alcoolismul dispare!

Pacientul va simți îmbunătățiri semnificative în calitatea somnului. Apetitul său va reveni la normal, în timp ce iritabilitatea, schimbările de dispoziție, agresivitatea și anxietatea vor dispărea. Creierul și corpul pacientului se vor adapta la absența alcoolului, fără crize sau simptome neplăcute.

Producția de endorfine și dopamină se va normaliza, motiv pentru care pacientul va începe din nou să se bucure de activitățile și hobby-urile sale anterioare. Nevoia și dorința de băuturi alcoolice vor dispărea complet!

Formarea aversiunii față de alcool

După stabilizarea stării pacientului și efectuarea psihoterapiei, alcoolul nu va mai controla cursul și modul vieții sale. Mai mult, pacientul va începe să formeze o atitudine negativă și o aversiune față de orice băutură alcoolică. Fiecare contact cu alcoolul va trezi amintiri neplăcute, aducându-i aminte de problemele sale fundamentale. De aceea, aversiunea față de băuturile alcoolice va fi și mai mare!

În plus, personalitatea pacientului se va recupera și întări complet. Vor fi abandonate toate obiceiurile proaste și se va dezvolta o mentalitate sănătoasă.

Pacientul este protejat și după externarea din spital

Prin injectarea implantului lichid de Disulfiram (sau utilizarea Esperal, sub formă de pastilă pentru dezintoxicarea de alcool), în cazul consumului, alcoolul nu va avea efecte pozitive sau plăcute asupra organismului. Dimpotrivă, se vor manifesta consecințe extrem de neplăcute și chiar dureroase, cum ar fi dureri de cap, greață, vărsături și alte simptome asemănătoare celor de mahmureală.

Clinica MedTim oferă, de asemenea, tratament ambulatoriu, respectiv suport în perioada de adaptare și după externarea din spital, timp de 12 luni.

Pacientul va păși într-o viață nouă și sănătoasă – fără dorința de alcool!

Terapia de grup, terapia sistemic-familială, terapia cognitiv-comportamentală și terapia individuală vor permite pacientului să își înțeleagă mai bine cauzele problemelor sale. Psihologii și psihoterapeuții noștri vor ajuta pacientul să conștientizeze și mai clar consecințele negative ale consumului de alcool. Pacientul va începe să se opună alcoolismului și alcoolului la nivel conștient și subconștient!

CONTACTAȚI-NE ORICÂND! SUNTEM DISPONIBILI 24 DE ORE PE ZI, ȘAPTE ZILE PE SĂPTĂMÂNĂ!

Pacientul va dezvolta abilități de comunicare mai bune și va începe să ia decizii corecte și raționale. În totalitate, după tratamentul în spitalul nostru pentru tratarea dependențelor, pacientul va învăța să își rezolve problemele pentru un mod de viață mai sănătos. Acesta va accepta și va iubi din nou pe sine. Astfel, se va îmbunătăți și relația cu persoanele care au fost afectate de abuzul de alcool.

Pentru că MedTim se îngrijeşte cu adevărat de fiecare pacient. Pentru că MedTim este locul unde o nouă viață începe cu adevărat!

Cuprinsul

Marturisirile pacientilor din centrul nostru pentru tratarea dependentelor