Cum să identificați un dependent de heroină – acordați atenție ACESTOR semne

Tratament pentru dependent de heroină la clinica MedTiM

Heroina este una dintre cele mai periculoase droguri și este adesea cauza supradozelor la dependenți. Acesta este motivul cheie pentru care este important să identificați un dependent de heroină la timp.

Este vorba despre o substanță opioidă care se obține din morfină. Morfina este o substanță naturală derivată din prelucrarea păstăilor plantei de mac opiaceu. Acestea sunt cultivate în principal în Asia de Sud-Est și Sud-Vest, Mexic și Columbia. Heroina este cel mai frecvent disponibilă sub formă de pudră albă sau maro și există și sub formă de substanță lipicioasă neagră, numită heroină de gudron negru.

Heroina poate fi consumată prin injectare intravenoasă, inhalare sau fumat. Dependenții amestecă adesea heroina cu cocaina. Este vorba despre un amestec extrem de periculos și puternic, numit speedball.

O persoană care folosește heroină își pierde foarte repede controlul asupra ei însăși, asupra gândurilor și comportamentului său. Heroina pătrunde rapid în creier și se leagă de receptorii opioizi de pe celulele care controlează multe funcții. Acest lucru este valabil mai ales pentru receptorii responsabili de înregistrarea senzației de durere, plăcere și de controlul ritmului cardiac, al somnului și al respirației.

Medicamentele opioide pentru durere eliberate pe bază de rețetă au efecte similare heroinei. Studiile sugerează că abuzul acestor medicamente poate duce la consumul de heroină. Cercetările au arătat că între patru și șase la sută dintre cei care abuzează de opioide pe bază de rețetă trec ulterior la heroină, iar aproximativ 80 la sută dintre cei care au folosit heroină au început prin a abuza de opioide eliberate pe bază de rețetă. Heroina este adesea primul opioid pe care îl consumă oamenii.

Aceste date sugerează că abuzul de opioide eliberate pe bază de rețetă este doar unul dintre factorii care duc la consumul de heroină. Având în vedere că heroina este unul dintre cele mai periculoase droguri, este esențial să știți cum să identificați un dependent de heroină și cum se manifestă comportamentul unei persoane care consumă heroină.

Cum să identificați o persoană care consumă heroină – Ce este heroina și cum acționează asupra corpului dependentului?

Heroina este un drog puternic și extrem de periculos și este esențial să știți cum să identificați o persoană care consumă heroină pentru a-i putea oferi ajutor. Heroina este un tip de opioid, ceea ce înseamnă că este similară cu substanțe precum opiul, morfina și fentanilul.

La scurt timp după consum, heroina interacționează cu părțile sistemului nervos central care controlează respirația, ritmul cardiac, senzația de durere și plăcere. Când o persoană folosește heroină, va experimenta o senzație de relaxare euforică. În același timp, se va simți atât euforică, cât și relaxată. De asemenea, dependenții de heroină au senzația că „se estompează” și ies efectiv din starea de conștiență. Au și dificultăți în a gândi clar și rațional.

Intensitatea efectului heroinei poate încuraja consumul repetat al drogului. Cum să identificați un dependent de heroină? – Foarte ușor, dacă urmăriți uneori semnele foarte evidente. Deoarece heroina este un opioid, provoacă o dependență puternică și intensă. Astfel, după doar câteva utilizări, dependența deja s-a instalat.

Știind cum afectează heroina comportamentul, dependența de heroină poate fi extrem de greu de depășit fără ajutor specializat. Cu toate acestea, trebuie avut în vedere că dependența de heroină este o afecțiune care poate fi tratată și vindecată. După ce primește un tratament eficient, este posibil să se recâștige controlul asupra persoanei dependente de heroină. Cu ajutorul potrivit și specializat, este posibilă obținerea unei recuperări pe termen lung de la dependența de heroină.

Indiferent de modul în care heroina este consumată, ea afectează organismul în mod egal de puternic. Pentru a identifica o persoană care folosește heroină, este necesar să îi acordați atenție. O puteți ajuta doar dacă sunteți constant alături de ea.

Tratamentul dependenței de heroină la clinica pentru dependență MedTiM

Comportament inadecvat sub influența de heroină – Pericolele heroinei care pot duce la un rezultat fatal

Comportamentul sub influența heroinei este ușor de observat și, cu siguranță, nimeni nu poate rămâne indiferent. Heroina, care este un depresor al sistemului nervos central, încetinește cu ușurință funcțiile vitale ale corpului, precum respirația și activitatea inimii.

Este adesea abuzată împreună cu alte droguri și alcool, ceea ce îi sporește doar potențialul. Când heroina este combinată cu alți depresori ai sistemului nervos central, cum ar fi alcoolul sau benzodiazepinele, abuzul de heroină poate duce la pericole de viață, cum ar fi depresia respiratorie și insuficiența. În aceste cazuri, comportamentul sub influența heroinei devine și mai evident, iar dependentul este compromis.

Institutul pentru abuzul de droguri a raportat că, între 2002 și 2015, rata anuală a deceselor cauzate de supradoze de heroină a crescut cu peste 600 de procente.

Abuzul de heroină este cel mai frecvent în rândul tinerilor adulți cu vârste cuprinse între 18 și 25 de ani. În acest grup de vârstă, aproximativ 0,3% au consumat heroină în ultimele 30 de zile.

Aproximativ șapte din o mie de elevi de liceu vor încerca heroina înainte de a termina școala. Comportamentul sub influența heroinei duce adesea la abandonul școlar.

Combinarea heroinei cu stimulente, cum ar fi cocaina sau metamfetaminele, poate duce la complicații cardiace severe, iar infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral sunt frecvente. Heroina este un drog foarte puternic care provoacă o dependență intensă. Heroina este un drog ilegal, așa-numitul „drog de stradă”, care poate duce la complicații grave în toate aspectele vieții dependentului.

Cum să identificați un dependent de heroină – Efectele pe termen scurt ale heroinei

Cum să identifici un dependent de heroină – este cel mai bine să acorzi atenție comportamentului persoanei atunci când aceasta este sub influența heroinei. Persoanele care consumă heroină declară că simt o „explozie” de plăcere, euforie sau ambele sentimente simultan. Cu toate acestea, există și alte efecte comune la persoanele sub influența heroinei, care includ:

  • Gura uscată;
  • Senzație de arsură și iritație a pielii (uneori și erupții cutanate);
  • Senzație de greutate în brațe și picioare;
  • Greață și vărsături;
  • Mâncărime intensă pe corp;
  • Dificultăți în funcționarea și gândirea mentală;
  • Alternarea între starea de conștiență și cea de semi-conștiență.

Aceste efecte menționate sunt efecte pe termen scurt cauzate de heroină, dar există și efecte pe termen lung. De asemenea, pentru a ști cum să identifici o persoană sub influența heroinei, este necesar să acorzi atenție modului în care heroina influențează comportamentul, dar și altor caracteristici fizice ale dependentului.

Cum să identificați un dependent de heroină – Efectele pe termen lung ale heroinei

Pentru a ști cum să identifici un dependent de heroină, este necesar să acorzi atenție atât efectelor pe termen scurt, cât și celor pe termen lung cauzate de acest drog.

Persoanele care consumă droguri precum heroina sunt expuse unui risc ridicat de infecție cu virusul HIV și hepatita C. Acestea sunt boli care se transmit prin contactul cu sângele sau alte fluide corporale ale unei persoane infectate, ceea ce se poate întâmpla atunci când se împărtășesc seringi sau alte echipamente pentru consumul intravenos de heroină. Hepatita C este cea mai frecventă infecție transmisă prin sânge.

Efectele pe termen lung după consumul de heroină includ:

  • Insomnie;
  • Vene deteriorate dacă heroina este consumată intravenos;
  • Țesut deteriorat în interiorul nasului pentru persoanele care inhalează heroină;
  • Infecții;
  • Abcese (țesut umflat plin de puroi);
  • Constipație și crampe abdominale;
  • Boli ale ficatului și rinichilor;
  • Complicații pulmonare, inclusiv pneumonie;
  • Apariția tulburărilor mentale, cum ar fi depresia și tulburarea de personalitate antisocială;
  • Disfuncție sexuală la bărbați;
  • Cicluri menstruale neregulate la femei.

Comportamentul sub influența heroinei este irațional și neobișnuit, iar semnele că există o dependență pot fi observate la scurt timp după dezvoltarea acestei boli.

Heroina conține adesea aditivi, cum ar fi zahărul, amidonul sau laptele praf, care pot bloca vasele de sânge care duc la plămâni, ficat, rinichi sau creier, provocând daune permanente organelor.

Cum să identificați un dependent de heroină – Semne care indică dependența

Pentru a ști cum să identifici un dependent de heroină, este necesar să acorzi atenție aspectului său și modului în care heroina influențează comportamentul dependentului. Un lucru este sigur: comportamentul unui dependent de heroină se va schimba drastic în comparație cu cum era înainte de consumul de heroină.

Heroina necesită anumite ustensile speciale. Pentru fumat, oamenii pot folosi tuburi de sticlă (pipe) sau folie de aluminiu. Dacă o persoană consumă heroină intravenos, trebuie să acorzi atenție la seringa, lingurilor cu urme de ardere, cântarelor și sticlelor.

Cercetările arată că majoritatea celor care urmează tratament pentru dependența de heroină au declarat că au injectat inițial droga.

Urmele de înțepătură cu acul sunt cele mai evidente. Dacă sunt proaspete, vor arăta ca niște răni de înțepătură, în timp ce înțepăturile mai vechi vor avea, în general, forma unor cruste mici sau cicatrici. Cicatricile vor fi vizibile pe antebraț aproape de cot, dar uneori pot apărea și pe palme sau pe alte părți ale corpului, cum ar fi inghinalele sau tălpile. Cum să recunoști un dependent de heroină – dacă observi că cineva refuză să poarte tricouri cu mâneci scurte chiar și în vreme caldă, acesta poate fi un semn că ceva nu este în regulă.

Dependența de heroină și tratamentul în clinica MedTiM

Cum să identificați un dependent de heroină – Modificări fizice și simptome externe

Dacă te întrebi cum să identifici un dependent de heroină, trebuie să ții cont că după sentimentul inițial de euforie, urmat de o stare de relaxare în care membrele devin grele și funcțiile mintale și fizice se încetinesc, urmează o a doua fază. Dependentele pot experimenta greață și este probabil să cadă într-o stare de semi-conștiență, în timpul căreia pulsul le va fi încetinit.

Alte semne fizice includ dificultăți generale de funcționare în orice situație, gura uscată, pupilele contractate, secreții nazale, fața roșie și incapacitatea de a se mișca sau de a vorbi normal. Pierderea excesivă în greutate, somnul prelungit și disfuncția sexuală pot indica, de asemenea, dependența de heroină și pot fi semne care ajută la identificarea unui dependent de heroină.

O persoană sub influența heroinei va experimenta, de asemenea, numeroase schimbări psihologice. Dacă heroina este consumată pe o perioadă mai lungă, structura creierului se va schimba. Sistemele normale care reglează hormonii și neurotransmițătorii vor deveni dezechilibrate. În cazul consumului de heroină, există dovezi care sugerează că creierul își schimbă literalmente structura. Această schimbare afectează comportamentul dependentului, procesul decizional și capacitatea de a face față vieții de zi cu zi.

Cum să identifici un dependent de heroină – este evident că utilizatorii cronici devin psihologic mai puțin funcționali. Comportamentul sub influența heroinei include și comportamente antisociale și autodistructive. Mulți dependenți își pierd interesul pentru lucruri pe care anterior le considerau plăcute. Au un nou grup de prieteni sau petrec timp singuri. Nu este neobișnuit să devină frecvent deznădăjduiți sau violenți. Minciuna și manipularea, împreună cu orice formă de comportament autodistructiv, apar adesea împreună cu dependența de heroină.

Dependenții de heroină se confruntă, de asemenea, cu probleme financiare. Ei nu se pot concentra pe nimic altceva decât pe droguri. Din această cauză, ei adesea împrumută sau fură bani sau alte obiecte de valoare, doar pentru a obține heroină.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Comportament sub influența de heroină – Cum se dezvoltă dependența de heroină?

Comportamentul sub influența heroinei este variat, la fel ca și fazele de dezvoltare a dependenței de heroină. Tratamentul în cele mai timpurii etape, în special pentru un drog care creează dependență fizică și mintală, poate fi cheia pentru a asigura o recuperare durabilă. Cu toate acestea, și dependenții care consumă heroină pe o perioadă mai lungă de timp se pot recupera cu un tratament adecvat. Pentru a afla mai multe despre opțiunile de tratament disponibile, contactați Clinica MedTiM.

Dependența de heroină începe prin experimentarea cu aceast drog. La început, dependentul va încerca drogul. În timpul acestei etape experimentale, utilizatorul nu depinde fizic de heroină. Cu toate acestea, efectele secundare pe termen scurt ale heroinei pot determina utilizatorul să consume drogul mai frecvent. Prin urmare, chiar și utilizarea experimentală poate duce la utilizarea ocazională sau recreațională. Deja în acel moment se manifestă comportamente specifice sub influența heroinei și este posibil să observați semnele dacă știți cum să identificați un dependent de heroină.

Utilizarea ocazională a heroinei sau consumul recreațional al acestui drog marchează a doua fază a dependenței de droguri. În timpul acestei etape, heroina este consumată atunci când persoana se află la petreceri sau cu prietenii. Cu toate acestea, în comparație cu etapa experimentală, heroina este consumată mai frecvent.

Dacă o persoană care consumă heroină este un utilizator recreațional, trebuie să reținem că heroina creează o dependență chimică puternică în creier. Prin urmare, mulți utilizatori ocazionali trec la utilizarea regulată.

Utilizarea regulată a heroinei are loc atunci când o persoană consumă heroină timp de mai multe săptămâni. Utilizarea frecventă a heroinei duce la schimbări în stilul de viață, iar comportamentul sub influența heroinei se schimbă și se adaptează consumului de droguri. Mulți își pierd locul de muncă din cauza performanțelor slabe cauzate de problemele de concentrare generate de drog. De asemenea, își schimbă prietenii și evită familia.

Utilizarea frecventă a heroinei pe o perioadă mai lungă de timp crește șansele de a dezvolta efecte secundare severe, care includ:

  • Artrită;
  • Vene deteriorate;
  • Probleme cu rinichii sau ficatul;
  • Boli infecțioase, cum ar fi hepatita B și C sau HIV;
  • Infecții bacteriene;
  • Probleme cu inima.

Heroina poate afecta utilizatorii în moduri diferite, iar acest lucru depinde de:

Heroina provoacă un efect instantaneu, dar acesta scade pe măsură ce drogul este utilizat mai frecvent. În timp, dependenții consumă doze din ce în ce mai mari, dorind să atingă din nou efectul pe care l-au avut când au început să folosească heroina. Acesta este unul dintre motivele cheie pentru care apar rezultatele fatale.

Efectele heroinei pot dura între trei și cinci ore. După aceea, dacă un dependent consumă regulat heroină, acesta va căuta o nouă doză de heroină.

Cum să identificați un dependent de heroină – Dependența necontrolată

Cum să identifici un dependent de heroină – în timpul etapei de dependență necontrolată, persoana nu va putea să înceteze singură să folosească drogul. De fapt, dependenții în această fază pot provoca leziuni fizice dacă încetează brusc consumul de droguri. În acest caz, este esențial să caute o clinică profesionistă care oferă tratamente de detoxifiere pentru heroină și tratamentul dependenței sub supraveghere medicală constantă.

Este foarte ușor să dezvolți o dependență de heroină, iar aceasta se dezvoltă rapid. Persoanele aflate sub influența heroinei petrec mult timp gândindu-se la drog și încercând să găsească toate modalitățile de a-l obține. De asemenea, le este foarte greu să înceteze consumul de heroină, precum și să controleze cât de mult consumă și ce doză iau. Cu cât oamenii folosesc heroina mai mult, cu atât este mai mare probabilitatea de a dezvolta o dependență.

Simptomele de sevraj sau de abstinență apar între 6 și 24 de ore după ultima doză și sunt cele mai intense după două până la patru zile. Cele mai multe dintre ele durează, în medie, aproximativ șapte zile. În această perioadă, dependenții sunt nervoși, se comportă irațional și adesea sunt foarte agresivi. Timpul petrecut fără heroină este dedicat gândurilor despre drog și despre modalitățile prin care pot să-l obțină. Întreaga lor lume este concentrată asupra opiaceelor. După ce găsesc doza necesară, se simt liniștiți, iar după ce ating efectul dorit, ciclul căutării drogului se repetă.

La Clinica MedTiM se efectuează detoxifierea de heroină sub supraveghere medicală într-un mediu confortabil și privat, cu specialiști medicali care monitorizează starea de sănătate a dependentului. Fără ajutor medical specializat, dorința și simptomele de sevraj de la heroină pot fi extrem de puternice, iar dependentul poate să nu reușească să reziste singur consumului de heroină.

Tratament eficient pentru dependența de heroină la clinica MedTiM

Cum influențează heroina comportamentul – Supradoza de heroină

Pentru a înțelege cum heroina afectează comportamentul, este important să știți că supradoza de heroină este una dintre cele mai frecvente cauze de moarte a dependenților de heroină. Supradoza de heroină poate fi potențial periculoasă pentru viață, iar fiecare utilizator riscă o supradoză de fiecare dată când folosește drogul, deoarece puritatea heroinei variază de la o doză la alta. De asemenea, dependenții, în dorința de a obține un efect cât mai bun, pot lua o doză prea mare sau prea puternică. Atunci, organismul lor se va încetini atât de mult încât pur și simplu va înceta să mai respire.

Cum să identifici o persoană în caz de supradoză de heroină? La ce să fii atent:

  • Respirația – aceasta va fi încetinită și dificultoasă. De asemenea, dependenții de heroină respiră adesea foarte superficial sau atât de încet încât pare că nu mai respiră deloc. După euforia inițială, organismul dependenților de heroină poate încetini atât de mult încât să înceteze complet respirația.
  • Ochi, urechi, nas, gât – gura dependenților de heroină este adesea foarte uscată. De asemenea, pupilele lor sunt foarte restrânse, iar adesea există și schimbări de culoare a limbii.
  • Sistemul cardiovascular – tensiunea arterială a dependenților de heroină este extrem de scăzută, iar pulsul este atât de slab încât, în unele cazuri, este foarte greu de simțit.
  • Piele – cianoza, adică unghiile și buzele de culoare albastră, este frecvent întâlnită, iar urmele de înțepătură cu acul sunt vizibile pe vene.
  • Tractul gastro-intestinal – persoanele care folosesc heroină au probleme cu constipația, dificultăți în golirea intestinelor, precum și cu spasme și crampe abdominale.
  • Sistemul nervos central (CNS) – o persoană care folosește heroină va manifesta simptome care indică clar cum să recunoști un dependent de heroină: spasme musculare, somnolență și sedare, dezorientare, delir, comă și moarte ca rezultat fatal al supradozei de heroină.

Când o persoană devine dependentă fizic de heroină, va experimenta simptome de sevraj când consumul de droguri încetează sau scade dramatic. Simptomele de sevraj apar de obicei în câteva ore după ultima doză și ating un vârf în perioada de 48 până la 72 de ore. Este important ca persoanele care se luptă cu dependența să treacă prin procesul de detoxifiere de heroină într-un program supravegheat medical pentru a preveni și trata orice efecte secundare periculoase.

Simptomele sevrajului de heroină includ:

  • Pofta puternică pentru drog;
  • Sentiment de neliniște;
  • Dureri musculare și osoase;
  • Insomnie;
  • Febră;
  • Diaree și vărsături;
  • Mișcări involuntare ale mâinilor și picioarelor;
  • Spasme;
  • Moarte – în cazul dependenților cronici care au o sănătate precară.

Dacă ați primit răspunsuri la întrebarea cum să identificați un dependent de heroină, ați observat semne de comportament riscant la o persoană dragă sau doriți să începeți tratamentul pentru dependența de heroină, echipa clinicii MedTiM este aici pentru voi.

Se recomandă ca detoxifierea de heroină să fie efectuată în condiții controlate medical și verificate, pentru a evita sau a neutraliza efectele secundare ale procesului de detoxifiere. După ce ați aflat cum să identificați un dependent de heroină, ajutați-l găsind cea mai bună clinică pentru tratamentul dependenței. Centrul de tratament pentru dependențe MedTiM efectuează tratamente eficiente pentru dependența fizică și psihică, iar pacientul este sub supravegherea constantă a medicilor și a personalului medical specializat. Detoxifierea de heroină pe cont propriu este periculoasă și este dificil să se obțină un efect eficient.

Nikol Cvetković

Traducător de limba română

Vă stăm la dispoziție în orice moment

Tratamentul dependenței de heroină – Clinica MedTiM

Într-un mediu liniștit, cu un plan de tratament personalizat și personal medical de înaltă calitate, clinica MedTiM se evidențiază ca un centru pentru tratamentul dependenței care aduce schimbări pozitive în viața fiecărui dependent.

Dacă credeți că cineva pe care îl cunoașteți și îl iubiți folosește heroină, semnele dependenței pot fi identificate dacă știți ce să căutați, așa că este esențial să știți cum să identificați un dependent de heroină. Capacitatea de a recunoaște semnele poate preveni supradozajul și un rezultat fatal. Începeți o conversație cu persoana dragă despre schimbările de comportament cauzate de heroină și despre șansele pe care le au pentru tratament.

Clinica MedTiM reunește medici, psihiatri, terapeuți clinici și consilieri care formează un sistem de suport pentru dependent și familia sa. Nu doar că oferim tratament personalizat pentru dependența de heroină, dar oferim și educație și terapie pentru familie pentru a ne asigura că familia și prietenii sunt implicați în procesul de recuperare.

Tratamentul dependenței de heroină la Clinica MedTiM se desfășoară prin metode inovatoare, iar programul durează 10 sau 14 zile. Astfel, în cel mult două săptămâni, pacientul se va simți mult mai bine și își va curăța organismul de heroină. În centrul de tratament pentru dependențe MedTiM se realizează o detoxifiere fără durere de heroină. Este vorba despre o metodă recunoscută la nivel mondial pentru curățarea rapidă a organismului de substanțe toxice și eliminarea dependenței fizice.

După tratamentul care abordează dependența fizică, se trece la tratamentul dependenței psihice. Se efectuează o evaluare de către un psihiatru și se ia anamneza personală și familială a bolii. După efectuarea psihodiagnosticului, se realizează psihoterapia care se concentrează pe întărirea mecanismelor de voință. Procedurile de tratament includ și farmacoterapie. Combinarea ședințelor de psihoterapie cu perfuziile intravenoase de neurotransmițători maximizează potențialul terapiei. Vindecarea completă este eficientă, deoarece psihologul sau pedagogul specializat acționează sugestiv asupra subconștientului dependentului.

De la medici și personal medical experimentat puteți aștepta un suport continuu. Ne bucurăm să educăm familia și prietenii pacientului cu scopul de a oferi dependentului ajutor și sprijin adecvat în orice moment.

Cuprinsul

Marturisirile pacientilor din centrul nostru pentru tratarea dependentelor