Cât durează sevrajul la metadonă și cum se poate renunța la acest drog?

Criza de metadon și tratamentul dependenței în clinica MedTiM

Metadona este un opioid sintetic cu acțiune de lungă durată și eliberare treptată. Având în vedere că este un narcotic opioid, metadona este adesea abuzată, ceea ce inevitabil duce la dependență de metadonă. Când o persoană întrerupe brusc utilizarea acestei substanțe psihoactive, apare așa-numit sindrom de abstinență de metadonă. Întrebarea principală care se pune aici și pe care o vom aborda în acest blog este – cât durează starea de sevraj la metadonă?

În plus, utilizarea metadonei ridică și alte dileme și întrebări. În ce constă efectul metadonei? Care sunt consecințele sau efectele secundare ale utilizării de metadonă? Care este legătura dintre metadonă și heroină? În cele din urmă, dependenții care sunt conștienți de problema lor se întreabă adesea și cum se poate renunța la metadonă?

Aflați totul despre metadonă, efectele sale, sevrajul la metadonă și renunțarea la aceasta în textul nostru de mai jos.

Cât durează sevrajul la metadonă și ce este metadona?

Pentru a înțelege cum apare și cât durează sevrajul la metadonă, este necesar, înainte de toate, să vedem ce este, de fapt, metadona.

Așa cum am subliniat deja, metadona este un drog sintetic care aparține clasei de medicamente opioide. Mai exact, este vorba despre un analgezic narcotic sintetic care face parte din grupul difenilpropilaminelor. Din punct de vedere al compoziției, metadona este clorhidrat. Deși metadona este un narcotic cu un mare potențial adictiv, medicii o prescriu legal ca medicament împotriva durerilor pentru persoanele care suferă de dureri moderate, severe și cronice. Denumirile de stradă pentru metadonă includ M, met, metaxa, heptos și altele.

Pe de altă parte, metadona este folosită și ca terapie de substituție pentru dezintoxicarea de opioide. Mai precis, metadona este adesea folosită în scopuri medicale ca terapie pentru tratarea dependenților de heroină, în procesul de detoxifiere de acest drog extrem de periculos. În plus, metadona poate fi utilizată ca parte a terapiei pentru tratarea dependenței de alte substanțe psihoactive, cum ar fi Vicodin sau OxyContin.

Pastilele de metadonă reprezintă cea mai frecventă formă în care această substanță este produsă. Asta înseamnă că metadona este consumată în principal pe cale orală. Cu toate acestea, metadona poate fi găsită sau produsă și sub formă de lichid galben pal sau verde, sau chiar sub formă de pulbere. Metadona poate fi abuzată și prin injectare sau inhalare. Comparativ cu utilizarea orală, injectarea metadonei are ca rezultat un efect mai rapid și o intoxicație (supradozaj).

Se consideră că metadona este o alternativă mai sigură în comparație cu alte narcotice opioide. Acest lucru se datorează faptului că metadona are o utilizare medicală justificată, legitimă și legală. Cu toate acestea, din cauza efectelor sale asupra receptorilor opioizi (morfinici) din creier, utilizatorii de metadonă abuzează adesea de această substanță psihoactivă. Rezultatul sunt efecte periculoase pentru sănătate și reacții adverse riscante ale metadonei.

Una dintre cele mai mari probleme ale consumului excesiv al acestui drog este dependența fizică și psihică de metadonă.

Metadona ca un rău necesar? Creșterea abuzului și dependenței de metadonă!

Metadona, așa cum am văzut, este un drog și un agonist opioid, ceea ce înseamnă că se leagă de aceiași receptori opioizi ca și alte opiacee, dar cu un efect mai slab. În principiu, 1 miligram de metadonă servește ca înlocuitor pentru obținerea aceluiași efect ca 4 miligrame de morfină.

În ciuda acestui fapt, metadona este, în sine, un opioid cu un nivel ridicat de potențial adictiv. Asta înseamnă că persoana care folosește această substanță este întotdeauna expusă riscului de abuz și dependență, chiar și atunci când o folosește conform prescripției medicale.

Deși metadona poate fi utilă în controlul simptomelor sevrajului la heroină, metadona nu poate vindeca dependența de heroină sau de orice alt opioid!

Mai mult, pastilele de metadonă, ca terapie de substituție, pot fi foarte riscante, deoarece pacienții nu doar că nu tratează un tip de dependență, ci înlocuiesc o dependență cu alta. Efectul secundar al acestui lucru este sindromul de sevraj la metadonă. Înainte de a analiza cât durează sevrajul la metadonă, să clarificăm de ce, în ultimii ani, a crescut abuzul acestei substanțe.

Când metadona este utilizată ca terapie pentru ameliorarea sindromului de sevraj heroinic sau opioidic, aceasta se face exclusiv sub supraveghere medicală strictă. Așadar, pacientul merge la o clinică pentru tratarea dependențelor, unde i se administrează doza adecvată de metadonă.

Totuși, din cauza costului multor analgezice și a disponibilității mari și prețului relativ scăzut al metadonei, medicii au prescris metadona în ultimii douăzeci de ani ca analgezic cu acțiune prelungită pentru tratarea durerilor cronice. Acest lucru a permis ca un număr mai mare de persoane să fie expuse la metadonă mult mai mult decât înainte. Aceasta include și persoanele care anterior nu au fost expuse deloc la medicamente opioide.

Accesul mai ușor la metadonă, în combinație cu potențialul său adictiv, a contribuit la creșterea numărului de dependenți de metadonă.

Tratament pentru dependența de metadon în criză, la clinica MedTiM

Metadonă și heroină – Legătura inseparabilă între două droguri

Când vine vorba despre metadonă și heroină, apare întrebarea: care este legătura dintre aceste două substanțe psihoactive similare, dar totuși diferite?

Atât metadona, cât și heroina sunt opioide, însă metadona are un efect narcotic mai slab decât heroina. Cu toate acestea, legătura lor semnificativă constă în tratamentul dependenților de heroină. Deși dependența de heroină nu poate fi vindecată cu metadonă, terapia de substituție cu metadonă ajută la controlul simptomelor sindromului de sevraj la heroină.

Metadona este utilizată în procesul de detoxifiere a dependenților de heroină pentru a le ușura simptomele fizice și psihice neplăcute, extrem de dureroase și incomode ale sevrajului. În centrele de reabilitare și sub supraveghere și control medical strict, metadona este adesea folosită ca parte a tratamentului pentru renunțarea la heroină.

Persoanele care folosesc metadonă pentru a depăși dependența de heroină sunt expuse unui risc mai mare de abuz, deoarece au deja un istoric de dependență de opioide! Efectul metadonei este similar cu cel al heroinei, însă, în comparație cu heroina, aceste efecte sunt mai puțin pronunțate, deoarece în terapia de substituție, metadona este utilizată în doze strict controlate și mai mici. Prin urmare, în procesul de detoxifiere, efectele metadonei nu se manifestă pe deplin cu toată forța lor devastatoare.

Aici rezidă și marele pericol al terapiei de substituție cu metadonă! Adesea, se întâmplă ca pacienții care urmează tratamentul pentru dependența de heroină să devină dependenți de înlocuitorul său instituțional – metadonă! Astfel, metadona reprezintă doar un „rău necesar, dar periculos” sau o „soluție mai puțin rea” în comparație cu heroina. Având în vedere similitudinea dintre metadonă și heroină, metadona a devenit parte integrantă a terapiei împotriva heroinei.

Acest lucru poate fi comparat cu expresia pe care o folosim adesea în limbajul colocvial, că trebuie să alegi răul mai mic dintre două rele. Totuși, și răul mai mic este tot un rău. Când este abuzată, luată în exces și necontrolat, metadona își arată toată forța sa distructivă.

Îndrumați-vă viața pe calea corectă

Contactați-ne și programați o întâlnire cu medicii noștri

Cât durează sevrajul la metadonă și efectele metadonei

Metadona și efectul său sunt esențiale în răspunsul la întrebarea cât durează sevrajul la metadonă! Cu alte cuvinte, pentru a ști care sunt simptomele și durata sevrajului la metadonă, este necesar să înțelegem care sunt efectele inițiale ale metadonei asupra creierului unei persoane.

Am putut deja observa că metadona acționează asupra creierului prin legarea de aceiași receptori opioizi ca și alte opiacee, precum heroina, morfina sau oxicodona. Aceasta face ca metadona să fie un agonist opioid. Metadona este o substanță psihoactivă cu acțiune de lungă durată, ceea ce înseamnă că rămâne în corpul unei persoane pe o perioadă îndelungată de timp – de obicei între una și trei zile. Scopul acțiunii îndelungate a metadonei este blocarea efectelor euforice ale abuzului de heroină sau de alte opiacee, precum și ameliorarea durerii cronice. Tocmai din acest motiv, heroina sau alte opiacee nu pot provoca euforie după utilizarea metadonei.

Poate că, la prima vedere, acest lucru ar părea un tratament bun, dar să repetăm din nou – metadona este, de asemenea, un opiaceu care provoacă dependență din punct de vedere chimic și nu poate fi utilizată ca singura metodă de tratament pentru dependența de droguri!

Având în vedere efectul de lungă durată al metadonei, aceasta se poate acumula rapid în corpul unei persoane și poate rămâne în sânge pentru mult timp, fapt ce poate fi detectat de un test de droguri. Pacienții cărora li se prescrie metadonă își ajustează frecvent singuri doza prescrisă. Acest lucru este foarte riscant, deoarece, din cauza puterii unei singure doze, este foarte ușor să apară o supradoză de metadonă.

Utilizarea metadonei fără supraveghere medicală este periculoasă și provoacă dependență, cu consecințe foarte grave!

Metadona, la o privire superficială, imită substanța pe care a fost creată să o înlocuiască – morfina. Prin activarea receptorilor opioizi din creier, metadona duce la ameliorarea durerii. Spre deosebire de morfină, efectul metadonei este mai blând și mai gradual. Metadona este eliberată și absorbită treptat în organism, ameliorând durerea și prevenind caracteristicile puternic euforice ale morfinei.

Timpul de înjumătățire al metadonei (timpul necesar pentru ca concentrația sa în plasma sanguină să se reducă la jumătate), în funcție de doza administrată, variază între 8 și 59 de ore. În schimb, efectele sale analgezice (efectul metadonei asupra durerii) durează până la 8 ore.

Care sunt efectele secundare ale metadonei?

Dorim să subliniem încă o dată că, deși metadona este o substanță cu un efect mai slab decât heroina, este totuși un narcotic care prezintă riscul dependenței. Atunci când este abuzată, pot apărea consecințe semnificative asupra sănătății. De aceea, se pune întrebarea – care sunt efectele secundare ale metadonei?

Atunci când o persoană ia metadonă sub orice formă, riscă să experimenteze o serie de efecte adverse periculoase. Aceste efecte, care pot fi pe termen scurt sau lung, cauzează efecte negative psihice și fizice asupra consumatorului.

Efecte secundare pe termen scurt ale metadonei

Chiar și atunci când metadona este utilizată o singură dată sau pentru o perioadă foarte scurtă, persoana poate experimenta o serie de efecte adverse fizice neplăcute. Iată la ce se referă acestea:

  • Somnolență;
  • Gura uscată;
  • Amețeli;
  • Retenție urinară;
  • Probleme gastrointestinale;
  • Temperatura corporală scăzută;
  • Disfuncție sexuală și impotență;
  • Slăbiciune musculară;
  • Greață și vărsături;
  • Tensiune arterială scăzută;
  • Confuzie și oboseală;

În plus față de acestea, o persoană poate experimenta și efecte secundare pe termen scurt mult mai grave ale metadonei:

  • Bătăi neregulate ale inimii și respirație scurtă;
  • Depresie respiratorie;
  • Amețeli;
  • Tremurături;
  • Viziune încețoșată;
  • Piele palidă și lipicioasă;
  • Mers instabil;
  • Sincope;
  • Atacuri;
  • Comă;
  • Reacții anafilactice;
  • Moarte prin supradozaj;

Există, de asemenea, consecințe psihice serioase pe termen scurt ale utilizării metadonei:

  • Halucinații;
  • Insomnie;
  • Depresie;
  • Anxietate;
  • Paranoia;
  • Deluzii;
  • Gânduri suicidare;
  • Dificultăți de concentrare;
  • Timp de reacție redus și atenție diminuată;
Metadona, criză și tratament al dependenței la clinica MedTiM

Efecte secundare pe termen lung ale metadonei

Când metadona este abuzată pe o perioadă mai lungă, în mod continuu și cronic, apar și consecințe pe termen lung ale acestui drog. Oricine folosește metadonă, legal (pe rețetă medicală) sau nu, poate deveni dependent de aceasta. Dependența de metadonă este una dintre cele mai frecvente, dar în același timp și cele mai riscante consecințe pe termen lung ale abuzului de metadonă.

Dependența de metadonă poate fi cauzată, așadar, de utilizarea neautorizată a acestei substanțe psihoactive (ilegal, fără rețetă) sau de utilizarea necorespunzătoare și excesivă. În acest din urmă caz, vorbim despre situații în care metadona este administrată în cantități mai mari decât cele prescrise sau în combinație cu alte substanțe care provoacă dependență.

Cu cât o persoană ia metadonă mai mult și mai frecvent, cu atât riscul de a dezvolta dependență și alte efecte secundare pe termen lung ale acestui opioid sintetic este mai mare.

Pe lângă dependență, vom enumera și alte efecte secundare pe termen lung ale metadonei:

  • Deteriorarea nervilor, ficatului și creierului;
  • Tulburări ale ciclului menstrual la femei;
  • Libido redus;
  • Iritabilitate și schimbări frecvente de dispoziție;
  • Probleme de concentrare și focalizare;
  • Probleme cardiovasculare;
  • Probleme respiratorii;
  • Creșterea participării la situații sociale riscante și comportamente criminale;
  • Neglijență față de sine, față de alții și față de sarcinile și obligațiile zilnice.

Cât durează sevrajul la metadonă și cum să identificăm un dependent de metadonă?

Dependența de metadonă poate transforma oameni sănătoși și fericiți în persoane depresive și disperate. De aceea, este foarte important să identificăm dependența de metadonă la timp și în etapele timpurii ale adicției. Acest lucru este esențial, deoarece, dacă doriți să știți cum să scăpați de metadonă, este necesar mai întâi să identificați semnele și simptomele dependenței de această substanță.

Alarma poate fi întotdeauna atunci când comportamentul cuiva se schimbă dramatic, în special în corelație cu doza inițială sau crescută de metadonă. Iată câteva semne cheie ale dependenței de metadonă:

*Creșterea toleranței. Atunci când o persoană dezvoltă toleranță la metadonă, aceasta înseamnă că îi sunt necesare doze mai mari ale acestui narcotic la intervale mai frecvente pentru a obține efectul dorit. Acesta este unul dintre primele, dar clare indicii ale dezvoltării dependenței fizice.

*Sindromul de abstinență la metadonă. Atunci când o persoană încetează brusc consumul de metadonă, aceasta experimentează o serie de simptome neplăcute și dureroase ale sevrajului de metadonă. Aceste simptome variază și includ insomnie, crampe și depresie. Despre acestea va fi vorba mai târziu.

*Dorinta intensă pentru metadonă. O dorință puternică și un impuls de a consuma metadonă reprezintă indicii clare ale dezvoltării dependenței psihologice.

*Prioritizarea metadonei. Atunci când o persoană alege întotdeauna și preferă metadona în locul hobby-urilor, intereselor, obligațiilor familiale, de muncă și sociale, aceasta poate indica o dependență de metadonă.

Starea de sevraj la metadonă – Simptome

Când este administrată în doze mari, metadona poate provoca o dependență extrem de puternică atât psihică, cât și fizică. Dacă metadona este abuzată frecvent în intervale scurte de timp, atunci poate apărea toleranța menționată la metadonă.

Când organismul unei persoane nu poate funcționa normal fără metadonă, aceasta înseamnă că a apărut dependența fizică de acest opioid. Dacă o persoană încetează brusc consumul, adică atunci când încearcă să se lase de metadonă „pe cont propriu”, va experimenta o serie de simptome foarte neplăcute ale sevrajului la metadonă.

Sevrajul la metadonă apare deoarece corpul unei persoane învață din nou să funcționeze fără metadonă în sistemul său. În timp ce organismul încearcă să restabilească echilibrul metabolic, apar simptome neplăcute de sevraj.

Din cauza simptomelor dureroase ale sevrajului de metadonă, persoana, în majoritatea cazurilor, nu este capabilă să se lase de metadonă singură, pe cont propriu. De aceea, este esențial să se efectueze o detoxifiere medicală verificată și sigură de la metadonă.

Sevrajul de metadonă și durata acesteia nu sunt aceleași pentru toți. Simptomele acestui sevraj vor varia în funcție de perioada de utilizare a metadonei, doza utilizată, frecvența administrării, modul de administrare, precum și starea generală de sănătate a persoanei, genetică și altele.

Semnele stării de sevraj la metadonă

În general, simptomele sevrajului la metadonă sunt similare cu cele provocate de sevrajul la heroină sau de sevrajul altor opiacee. Cu toate acestea, sevrajul de metadonă se deosebește de aceste sevraje, iar persoanele se confruntă în mod special cu dificultăți în a face față sevrajului de metadonă, deoarece acest opioid rămâne în organism pentru o perioadă mai lungă de timp.

Simptomele crizei de abstinență de metadonă sunt moderate și adesea asemănătoare cu cele ale gripei:

  • Frisoane și febră;
  • Anxietate;
  • Greață și vărsături;
  • Dureri musculare;
  • Transpirație;
  • Bătăi rapide ale inimii;
  • Crampe abdominale;
  • Iritabilitate;
  • Paranoia;
  • Diaree;
  • Dorință intensă pentru metadonă;
  • Insomnie;
  • Halucinații;
  • Depresie.

Persoanele cu dependență mai severă de metadonă vor experimenta și simptome mai grave de sevraj. Dacă o persoană este dependentă de mai multe substanțe, inclusiv metadonă, atunci sevrajul de metadonă poate fi mai lungă și mai intensă. Încercarea de a se lăsa de metadonă pe cont propriu provoacă simptome mai severe, motiv pentru care, așa cum am subliniat, este necesară o detoxifiere controlată medical de metadonă.

Nikol Cvetković

Traducător de limba română

Vă stăm la dispoziție în orice moment

Cât durează sevrajul la metadonă?

Primele simptome ale sevrajului la metadonă apar în termen de 24 de ore de la ultima doză administrată. Totuși, poate dura între 15 și 60 de ore pentru ca metadona să fie eliminată din organismul dependentului. Datorită acțiunii pe termen lung a metadonei, unii oameni pot avea nevoie de câteva zile pentru a simți primele semne ale sevrajului de metadonă.

La întrebarea „cât durează sevrajul la metadonă”, nu se poate oferi un răspuns unic a priori. Cu toate acestea, experiențele multor utilizatori au arătat că simptomele sevrajului de metadonă durează, în medie, între 3 și 6 săptămâni. Cu siguranță, acest proces poate fi semnificativ mai lung pentru cei cu dependențe severe și cronice de metadonă.

Primele 7 până la 10 zile sunt cele mai intense și cele mai dificile pentru consumator, deși această perioadă de vârf poate fi și mult mai lungă de 10 zile. Metadona rămâne în corpul unei persoane mult mai mult timp în comparație cu alte narcotice, iar în anumite situații, vârful simptomelor de sevraj nu va începe înainte de șapte zile de la ultima doză administrată.

În aceste momente, apar simptomele fizice menționate, asemănătoare cu cele ale gripei, dar și simptome psihologice îngrijorătoare, cum ar fi anxietatea și depresia. În următoarele câteva săptămâni, simptomele sevrajului de metadonă încep să dispară.

Sevrajul la metadonă pe zile

Ziua 1-2

Simptomele sevrajului de metadonă de obicei nu încep până la cel puțin 30 de ore după ultima doză de metadonă, iar acest timp poate fi mai lung, în funcție de doza administrată. În primele două zile, persoana poate experimenta simptome precum frisoane, febră, bătăi rapide ale inimii și dureri musculare.

Zilele 3-8

În această perioadă, dorința de metadonă va fi foarte puternică. Persoana se poate confrunta cu anxietate, dureri în corp, greață și insomnie, precum și iritabilitate. Simptomele fizice asemănătoare gripei se vor menține. Datorită retenției mai lungi a metadonei în organism, adesea este nevoie de între 3 și 8 zile pentru ca simptomele să atingă apogeul. În această perioadă, încep să apară și simptome suplimentare, cum ar fi depresia, vărsăturile și crampele.

Zilele 9-15

După apogeul sevrajului de metadonă, în această perioadă simptomele vor începe să dispară treptat. Cu toate acestea, unele simptome vor rămâne, cum ar fi iritabilitatea, diareea și disconfortul fizic. Persoana poate simți în continuare o dorință puternică pentru metadonă, iar depresia poate apărea. Depresia poate deveni severă și clinic gravă, motiv pentru care unii dependenți pot avea dificultăți în a simți vreo satisfacție sau motivație.

Zilele 15+

Simptomele sevrajului de metadonă, cum ar fi nivelul scăzut de energie, anxietatea, problemele cu somnul și dorința de droguri, durează de obicei două până la trei săptămâni de la ultima doză administrată. După ce sevrajul de metadonă se încheie și simptomele dispar complet, mulți foști utilizatori de metadonă vor experimenta așa-numitele simptome de sevraj post-acute. Aceste simptome pot dura luni întregi, iar în unele cazuri, până la doi ani. Printre altele, acestea includ iritabilitate, anxietate, depresie, incapacitatea de a experimenta plăcere, dificultăți de somn și capacitate redusă de concentrare.

Clinica MedTiM oferă tratament pentru criza de metadon și dependență

Cum să te lași de metadonă? Detoxifierea ca soluție!

Metadona, ca orice alt opioid, poate fi foarte dificil și provocator de eliminat. Așa cum am văzut, detoxificarea de metadonă poate provoca simptome severe care sunt greu de depășit pe cont propriu și „brusc”. De aceea, se pune întrebarea – cum se poate renunța la metadonă?

Răspunsul la această întrebare este o detoxificare fără durere și sigură de metadonă la clinica MedTim!

Spitalul nostru modern pentru tratarea dependențelor este un centru specializat pentru detoxificarea de droguri și tratamentul oricărei forme de dependență și tulburări de consum de substanțe! La clinica MedTim lucrează medici premiați cu renume internațional și cu zeci de ani de experiență în tratarea tuturor formelor de dependență. Datorită aplicării metodelor moderne și de încredere de tratament, a abordării individuale și a dotărilor spitalului conform celor mai recente standarde internaționale, garantăm fiecărui pacient o îngrijire medicală maximă.

Îi vom ajuta pe cei dragi să se vindece de abuzul și dependența de metadonă în doar 10 sau 14 zile, în funcție de tratament și de severitatea bolii!

Ceea ce ne deosebește de alții este că realizăm o detoxificare complet fără durere și sigură de metadonă, sub supravegherea unui personal medical înalt calificat și specializat. Aceasta înseamnă că, prin detoxificare, ca parte a tratamentului pentru tulburările de utilizare a metadonei, pacientul nu va simți simptome dureroase și neplăcute ale sevrajului de metadonă! Datorită curățării organismului, medical verificate, de urmele acestui opioid, prevenim recidiva din cauza sevrajului fizic.

Detoxificarea la clinica MedTim ajută organismul dependentului să elimine substanțele toxice ale metadonei într-un mod mai rapid. Detoxificarea de metadonă în spitalul nostru este faza inițială în tratamentul dependenților de metadonă!

Procedura UROD, tratamentul dependenței psihice și blocatori pentru droguri

În plus față de detoxificarea obișnuită, clinica noastră oferă pacienților detoxificare ultra-rapidă opioidă de metadonă – procedura UROD. Această procedură este o metodă modernă, fără durere, sigură și accelerată de detoxificare care curăță receptorii opioizi și normalizează nivelul neurotransmițătorilor cerebrali. Se folosește anestezie totală pentru a ajuta pacientul să treacă prin procedura de detoxificare fără disconfort sau durere.

În cadrul tratamentului dependenței de metadonă, pe lângă detoxificare și farmacoterapie adecvată, pacientul beneficiază de sesiuni cu psihologi, psihiatri și psihoterapeuți, care facilitează tratamentul dependenței psihice. Aceste sesiuni includ lucrul psihoterapeutic, cu ajutorul farmacoterapiei, care creează un reflex condiționat de repulsie față de metadonă.

La finalul tratamentului, fiecare pacient care a trecut prin detoxificare și a fost verificat pentru a se asigura că organismul este curățat de metadonă primește un blocator pentru droguri – Naltrexon implantat lichid. Efectul injecției durează 30 de zile, după care pacientul trebuie să primească din nou aceeași doză pentru următoarele 30 de zile. Recomandăm ca pacientul să primească blocatorul de droguri pentru următoarele 12 luni, deoarece acesta reprezintă un bun blocaj, nu doar fizic, ci și mintal, împotriva posibilelor crize de metadonă care pot duce la recidivă.

Noi știm cum să renunțăm la metadonă într-un mod fără durere și sigur. Tot ce trebuie să faceți este să ne oferiți încrederea dumneavoastră, iar noi vom aduce persoanei dragi dumneavoastră o speranța într-o viață mai bună și mai fericită!

Cuprinsul

Marturisirile pacientilor din centrul nostru pentru tratarea dependentelor